Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Priporočilo glede odpovedi prireditev

Na podlagi Odredbe o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, ki jo je v soboto, 7. marca 2020, izdalo Ministrstvo za zdravje, tudi Občina Miren-Kostanjevica priporoča, da se odpove zbiranja ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa, kjer se zbira več kot 500 ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljivega koronavirusa. 

 

Občina Miren-Kostanjevica priporoča tudi odpoved prireditev, kjer se predvideva manjši obisk. Zlasti pomembno je, da organizatorji upoštevajo navodilo za prireditve, na katerih se pričakuje obisk starejše populacije, ki je najbolj izpostavljena in za njih predstavlja okužba z virusom največjo nevarnost. 

 

Ponovno opozarjamo tudi na samozaščitne ukrepe, kot so higienski ukrepi, ter previdnost pri gibanju v prostorih, kjer se zadržuje večje število ljudi. Med te ukrepe spada tudi odmik od oseb, ki naj bo vsaj 1.5 metra. 

 

Ljudje z prisotnimi simptomi - znaki bolezni naj ostanejo doma.

 

Zelo pomembno je tudi, da pred odhodom k osebnemu zdravniku najprej le-tega pokličejo ali pokličejo na naslednje kontaktne številke: 

Za odrasle: 

- od ponedeljka do četrtka med 8. in 20. uro (ob petkih do 15. ure) na tel. št. 051 656 580 ali 051 656 558.

  • Za otroke: 
  • - od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro na tel. št. 051 656 509.
  • Sicer pa je na razpolago dežurna služba - urgenca v SB Šempeter na telefonski številki 05 330 11 17.
  •  

Nacionalni inštitut za javno zdravje ima na spletni strani https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019 objavljena priporočila glede vsakodnevnih preventivnih ukrepov. 

 

 

Oglejte si tudi