Oceni objavo

NA RALLYJU V ŽALCU VSE TRI POSADKE V CILJU

Na 1. rallyju Dolina zelenega zlata, ki je potekal minuli konec tedna v Žalcu in okolici, so nastopile tri posadke ŠD Gas Kras in vse tri so uspešno pripeljala do cilja kratkega, a izjemno zahtevnega tekmovanja. Tokrat se sicer domov vračajo brez pokalov, a vseeno zadovoljni. V nahrbtniku je lepa bera točk, ki bodo še kako pomembne v končnem seštevku državnega prvenstva. Ambrož Kavs in Chris Kobal sta bila še najbližje zmagovalnemu odru, saj sta v diviziji 2 osvojila 4. mesto. Tomaž Šuligoj in Miloš Hvala sta bila v Diviziji 3 peta, najvišje od vseh pa sta bila Janko Čebron in Andrej Kavčič, ki sta osvojila skupno 9. mesto.

V Savinjski dolini so organizatorji kljub težavam po nedavnih poplavah vseeno pogumno izpeljali svoj prvi rally, ki so mu prav zaradi tega dodali tudi dobrodelno noto. Dirka je bila kratka, a hitrostne preizkušnje v občinah Žalec, Braslovče in Polzela so bile izjemno selektivne in so od posadk zahtevale visoko stopnjo koncentracije. Vsaka najmanjša težava je na spolzkem in popeskanem asfaltu že pomenila izlet s ceste in odstop. V teh pogojih so se vse tri dvojice ŠD Gas Kras zelo dobro znašle, po potrebi prilagodile ritem in zapeljale čez ciljni oder tik ob sloviti fontani piva v Žalcu. Janko Čebron in Andrej Kavčič sta bila zelo zadovoljna z brezhibnim delovanjem njunega Mitsubishija Lancerja Evo9 in tudi uvrstitvijo na 9. mesto. Na posameznih HP sta vpisala po enkrat sedmi in osmi čas, po trikrat pa sta bila deveta in deseta. To je pomenilo konstanten ritem, je v cilju pojasnil Janko Čebron, ki je dodal, da so bile hitrostne preizkušnje dobro izpeljane, zelo zahtevne in hitre. Nad izvedbo celotnega tekmovanja in tudi odzivom domačih ljubiteljev avtomobilskega športa pa sta bila oba z Andrejem navdušena.

Enakega mnenja sta bila tudi Ambrož Kavs in Chris Kobal, ki sta v skupni uvrstitvi zasedla 14. mesto, v Diviziji 2 pa sta bila četrta. Lepa in težka dirka ter lepo število novih točk, je strnil misli vedno nasmejani voznik Peugeota 208 Rally4. Vpisala sta en tretji in tri četrte izide. V prvi pravi sezoni je ta rezultat za Ambroža in Chrisa zelo pomemben gradnik pri skupnem rezultatu v DP Slovenije, kjer sta sicer eno lepših presenečenj. Prav tako Savinjsko dolino zelo zadovoljna zapuščata tudi Tomaž Šuligoj in Miloš Hvala, ki sta svojega nekonkurenčnega Fiat Punta 1,8HGt pripeljala na 5. mesto v Diviziji 3. Zaradi različnih drobnih težav je bil njun zaostanek sicer kar velik, a so zato točke pomembnejše v boju za visoko končno uvrstitev. V zadnjem delu rallyja je bil njun edini cilj pripeljati do cilja in v tem sta uspela.

Takoj po rallyju v Savinjski dolini pa je pozornost članov ŠD Gas Kras že usmerjena v nadaljevanje letošnje sezone, saj je že naslednji konec tedna na vrsti gorsko hitrostna dirka v Ilirski Bistrici, naslednji rally pa bo konec septembra v Novi Gorici.

VK    

Oglejte si tudi