Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
29°C
15°C
JUTRI
28°C
15°C
Deli

Paraolimpijski šolski dan v Biljah

Prednovoletni čas so na Podružnični šoli Bilje letos začeli s sporočilom o pomembnosti pozitivnih medsebojnih odnosov, tudi do ranljivih skupin. Med drugim so učenci v živo spoznali paraolimpijce – udeležence paraolimpijskih iger.

POŠ Bilje se je z velikim veseljem odzvala povabilu k sodelovanju v projektu Občina po meri invalida, ki ga izvaja Občina Miren-Kostanjevica. Ob mednarodnem dnevu invalidov so tako decembra v Biljah pripravili paraolimpijski šolski dan, na katerem je Zveza za šport invalidov Slovenija predstavila paraolimpijske igre in paraolimpijsko gibanje – predstavitev paraolimpijskega športa, preizkus različnih športov v telovadnici in predstavitev življenjskih zgodb športnikov invalidov. 
Med celodnevnim dogajanjem v Domu krajanov Negovan Nemec so bili učenci aktivno vključeni v vadbo po postajah. Preizkusili so se v golbalu, košarki sede in v vožnji z invalidskim vozičkom po poligonu. Za učence 1. in 2. razreda so pripravili pravljico o enokrilnem zmaju – zmaju invalidu.
Ob zaključku tega posebnega dne so se dogajanju pridružili tudi župan Mauricij Humar, v. d. ravnatelja Bogomir Nemec, predsednik Sveta za invalide Marko Štanta in članice KORK Bilje, ki so si ogledali še sedečo odbojko. Tudi učenci so se z veseljem pridružili odbojkaricam in bili nad igro navdušeni. Nedvomno so učenci po celodnevnem druženju s paraolimpijci še bolj prepričani, da je kljub oviram možno uresničiti vse, le želeti si je treba dovolj močno in za sanje aktivno delati.

Roberta Filipič 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi