Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
18°C
JUTRI
28°C
18°C
Oceni objavo

Izlet članov Društva upokojencev Bilje v Kamnik: Zgodovinski dan poln doživetij

Društvo upokojencev Bilje je 18. maja organiziralo izlet v čudovito mesto Kamnik. Namen izleta je bil obisk nekaterih najpomembnejših znamenitosti Kamnika in njegove okolice.

Najprej smo našo vedoželjnost posvetili gradu Zaprice, kjer smo si ogledali renesančni muzej. Bili smo  navdušeni nad bogato zbirko zgodovinskih predmetov in nad  razstavami, ki prikazujejo življenje v preteklosti. Sprehod po grajskem parku je še  dodatno obogatil naše navdušenje, saj smo bili nagrajeni z lepim vremenom in s čudovitim  razgledom na Kamnik.

Pot smo nadaljevali do mestnega trga, kjer smo občudovali arhitekturo in živahnost mestnega središča. Ogledali smo si cerkev Marijinega oznanjenja, ki je s svojo čudovito notranjostjo in bogato zgodovino pritegnila posebno pozornost. Sledil je obisk Stolnice sv. Jakoba, kjer smo si ogledali tudi kapelo Božjega groba, ki je s svojo mističnostjo in zgodovinsko vrednostjo navdušila vse prisotne.

Posebno doživetje je bil tudi obisk knjižnice v frančiškanskem samostanu. Knjižnica, polna starodavnih knjig in rokopisov, je prava zakladnica znanja in kulturne dediščine. Frančiškanski menih nam je prijazno razkazal prostore in predstavil zgodovino samostana ter pomen knjižnice skozi stoletja.

Po krajšem premoru smo se odpravili v Tehniški muzej Bistra, kjer smo si ogledali izjemno zbirko Titovih avtomobilov. Člani društva smo bili navdušeni nad prikazom tehničnega napredka in zanimivimi zgodbami, povezanimi s temi zgodovinskimi vozili. S svojo bogato zbirko in čudovito lokacijo v objemu narave ponuja muzej Bistra edinstveno izkušnjo za vse obiskovalce.

Izlet smo zaključili z odličnim poznim kosilom v gostilni Pri Kranjcu na Vrhniki. Prijazno osebje   je poskrbelo za odlično kulinarično razvajanje, saj smo lahko uživali v pristnih slovenskih jedeh in prijetnem druženju.

Izlet je bil za vse člane društva nepozaben. Spoznali smo bogato kulturno dediščino Kamnika in njegove okolice ter se ob tem še dodatno povezali. Vsi se že veselimo naslednjega izleta, ki nam bo zagotovo prinesel nova doživetja in lepe spomine.

 

Tekst in foto:

Tatjana Klančič, predsednica Društva upokojencev Bilje

Oglejte si tudi