Oceni objavo

GAS KRAS V VELENJU S TREMI POSADKAMI,

Na drugem letošnjem rallyju državnega prvenstva Slovenije, ki bo konec tedna potekal v Velenju in okolici, bodo nastopile tri posadke ŠD Gas Kras. Med njimi posebej nestrpno čakamo na predstavo novincev v vrstah društva, Martina Čendaka in Jakoba Markežiča. Gre za zelo hitro posadko, ki je na prvem rallyju v Ajdovščini zmagala v diviziji 1. Sicer pa bodo na štartu še Janko Čebron in Andrej Kavčič v Mitsubishiju Lancerju Evo9 ter Domen in Klara Slejko v Opel Adamu cup. Prav tak avto uporabljata tudi Čendak in Markežič. Cilji na dirki so visoki, a na rallyju ne moreš nikoli vedeti, kaj se bo zgodilo.

Rally Velenje, že 37. po vrsti, se bo pričel v petek, ko bo dopoldan najprej test, tako imenovani shakedown, popoldan ob 15h pa bodo posadke krenile na prvo HP Zavodnje. Po njej se bodo ustavili v središču Velenja, kjer bo ceremonialni štart in po obisku servisa še enkrat ponovile prvo preizkušnjo. Nato se bo tekmovanje nadaljevalo v soboto zjutraj. Hitrostni preizkušnji Skorno in Ravne bodo posadke prevozile po trikrat, Laze-Šentilj in Vinsko goro pa po dvakrat. Skupaj bo rally dolg malo manj kot 289 km, 10HP pa skupaj 106,55 km. Na cilju bodo prve posadke okoli 19.30. Servisna cona bo na letališču Lajše.

Organizatorju se je v roku prijavilo 100 posadk, ki prihajajo iz 9. držav. Med njimi so tudi tri iz vrst ŠD Gas Kras. Prva se bosta s številko 12 na brzince zapeljala Janko Čebron in Andrej Kavčič. Konkurenca v boju za vrh je huda, vrsta voznikov pa krmari dirkalnike, ki so bistveno zmogljivejši od Čebronovega rdečega Lancerja. Zato je želja obeh predvsem dirkati v dovolj hitrem ritmu in brez tehničnih težav ter v cilj pripeljati nekje v prvi peterici DP Slovenije. Številko 68 bosta na svojem Opel Adamu cup vozila novinca  med člani kraškega dirkaškega kolektiva Martin Čendak in Jakob Markežič. Hitra Koprčana sta na prvi dirki v Vipavski dolini suvereno slavila v najmanjši diviziji 1 DP Slovenije in podoben je njun cilj tudi tokrat. Le malo za njima, s številko 71 se bosta med zavoje podala Domen in Klara Slejko. S podobnim dirkalnikom, kot njuna nova moštvena tovariša, bosta predvsem nabirala izkušnje ter skušala izboljšati uvrstitev iz prve dirke, ko sta bila šesta. Z nestrpnostjo bomo spremljali izide in v cilju pričakovali posadke ŠD Gas Kras.  

VK       

Oglejte si tudi