Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

GAS KRAS PO ODMEVNE REZULTATE V DALMACIJO

Ta konec tedna bodo člani ŠD Gas Kras spet v akciji. Na gostovanju v Skradinu se nadaljuje državno prvenstvo Slovenije v gorsko hitrostnem avtomobilizmu, tja pa sta se odpravila Janko Čebron in Sanja Smrdelj. Prvi bo skušal nadaljevati letošnji pozitivni niz rezultatov, Sanja pa bo letos prvič zapeljala na tekmovalno progo.

Gorsko hitrostna dirka v dalmatinskem Skradinu letos drugič zapored šteje tudi za DP Slovenije. Gre za lepo prireditev na atraktivni lokaciji ob izlivu reke Krke v Jadransko morje. Slabih 3300 metrov dolga proga se začne s štartom prav na mostu preko reke, ki je znana po številnih lepih slapovih, in se vije med skalovjem v hrib nad morskim zalivom. Letos se je organizatorju prijavilo kar 154 voznic in voznikov, ki prihajajo iz petih različnih držav. Med 29. s slovensko licenco sta tudi Janko Čebron in Sanja Smrdelj, ki bosta branila barve ŠD Gas Kras.

Prvi je minuli konec tedna uspešno nastopal na rallyju AMTK Velenje, kjer je s sovoznikom Andrejem Kavčičem osvojil šesto mesto v konkurenci slovenskega državnega prvenstva. Ker njegov posebej za gorske dirke opremljeni Mitsubishi zaradi zamud pri dobavi potrebnih sklopov še ni nared, se bo Janko tudi v Dalmacijo odpravil z rdečim Lancerjem, s katerim je sicer že osvojil tudi drugo mesto v Tolminu. Tam je bil v dežju in na tehnično zahtevni progi tudi s tem avtomobilom konkurenčen zmagovalcu Milanu Bubniču, a v Skradinu bo drugače. Tam sicer proga zahteva odličnega voznika, ki vozi brez napak, a gre za tipično gorsko stezo, kjer je še kako pomembno tudi, kakšna konjušnica se skriva pod motornim pokrovom dirkalnika. Tu pa je Čebron v svojem rdečem dirkalniku v primerjavi z državnim prvakom v  velikem zaostanku. Bo pa vsekakor tudi v Dalmaciji kandidat za uvrstitev na zmagovalni oder. Za Sanjo Smrdelj, novo članico kraškega dirkaškega kolektiva, pa bo dirka v Skradinu uvod v letošnjo sezono. Njen specialni dirkalnik Zastava Yugo z mehaniko Lancie Delte Integrale je zahteven stroj, a Sanja je optimistična in verjame, da je vozilo že dovolj razvito, da lahko pokaže svoje bogato vozniško znanje. Ali je položaj že zrel, da se vmeša v boj za zmagovalni oder v konkurenci DP Slovenije, pa bodo povedale ure na progi. Vsekakor bomo, če ne še tokrat, pa gotovo na prihodnjih dirkah tudi simpatično Pivčanko videli v boju za vrh.

V Skradinu bodo v petek popoldan na vrsti verifikacije dokumentov in tehnični pregledi vozil, dva uradna treninga bosta na vrsti v soboto popoldan, dve vožnji dirke pa v nedeljo.

VK

Oglejte si tudi