Oceni objavo

DVOJNA ZMAGA, POKALI, A TUDI ODSTOPI NA RALLYJU IDRIJA

V nedeljo pozno popoldan se je v cilju 16. rallyja Idrija zaključilo letošnje državno prvenstvo v tej atraktivni in zahtevni panogi avtomobilskega športa. Šesterica posadk ŠD Gas Kras je z izkupičkom lahko polovično zadovoljna, saj so do cilja prispele štiri posadke. Izjalovil se je lov na naslov prvakov v Diviziji 1, kjer pa je društvo vseeno zabeležilo bleščečo dvojno zmago. Uspelo pa je zadržati skupno tretje mesto v Diviziji 2. Tako bodo vitrine kraškega dirkaškega kolektiva kljub vsemu bogatejše za zvrhan koš pokalov.

Rally se je pričel v soboto, ko je bila na vrsti le ena hitrostna preizkušnja, atraktivni Superspecial po mestnih ulicah Idrije. Izjemno sta se izkazala Janko Čebron in Andrej Kavčič (Mitsubishi Lancer Evo9) s petim mestom skupno, v diviziji 1 pa sta najboljša časa vpisali posadki Martin Čendak in Jakob Markežič (Renault Clio rally5) ter Domen in Klara Slejko (Opel Adam 1,6 cup). V diviziji 2 sta drugo mesto dosegla Simon Rončel in Jaka Cevc (peugeot 208 rally4). Odlično so nastopile tudi ostale posadke. Slabše je bilo nadaljevanje v nedeljo. Potem ko je bila HP Zadlog1 odpeljana kot etapa, sta že na naslednjem brzincu, izjemno zahtevnem HP Jelični vrh 1, v ogrado treščila Čebron in Kavčič. Njunega nastopa je bilo tako konec. V izjemnem ritmu sta nadaljevala Čendak in Markežič, ki sta zmagala v Diviziji 1 na vseh HP do cilja in zabeležila novo izjemno zmago, čeprav je njun nastop sodil v okvir priprav na zadnjo dirko italijanskega IRC prvenstva prihodnji konec tedna. Tudi Domen in Klara Slejko sta odlično začela, vpisala dve drugi mesti, nato pa je prišlo do tehničnih težav in njun Adam je obtičal ob progi. Tako so možnosti za naslov prvakov splavale po vodi, a sta brat in sestra vseeno lahko zadovoljna z letošnjo sezono,v kateri sta ubranila naslov podprvakov. Po njunem odstopu pa sta odlične čase pričela nizati Rene in Aljaž Černigoj, ki sta se zavihtela na drugo mesto po HP Ledine1 in tam ostala do konca tekmovanja. Sicer pa je bilo na odru še kar nekaj pokalov za posadke kraškega dirkaškega kolektiva. Čendak in Markežič sta bila tretja v CEZ, skupina 3, Rončel in Cevc pa prva v DP Hrvaške, skupina 3 in tretja skupno.

Tudi v diviziji 2 sta posadki ŠD Gas Kras odlično nastopali. V izjemno močni konkurenci sta Simon Rončel in Jaka Cevc začela z drugim časom v soboto, v nedeljo pa najprej nekoliko previdneje nadaljevala. A v drugem delu rallyja sta močno pospešila ter vpisala eno zmago ter dve drugi in tretji mesti. Skupno sta bila v cilju četrta. Na 8. mestu pa sta dirko končala Ambrož Kavs in Chris Kobal, a je bilo to dovolj, da sta že v svoji prvi celotni sezoni osvojila končno tretje mesto v tej skupini dirkalnikov. Vsekakor je bilo v cilju zadovoljstva med člani ŠD Gas Kras veliko več kot pa razočaranja.

VK

Oglejte si tudi