Oceni objavo

ČENDAK IN MARKEŽIČ ZMAGALA V ITALIJI

Martin Čendak in Jakob Markežič sta z odliko opravila prvi preizkus pred začetkom tekmovalne sezone z letnico 2023, v kateri se bosta pomerila v italijanskem IRC prvenstvu. Na Dolomiti Brenta rally sta odpotovala z namenom, da preverita delovanje novega tekmovalnega paketa, domov pa sta se vrnila z lepo zmago in predvsem, odličnimi občutki v novem dirkalnem avtomobilu. Že prihodnji konec tedna bosta vse nabrane izkušnje potrebovala na prvi dirki  na otoku Elba. Člana ŠD Gas Kras sta tako le nadaljevala lanski niz uspešnih voženj.

V letošnji sezoni bosta lanska državna prvaka Slovenije v rallyju v najmanjši Diviziji 1 nastopala v Italiji. Zato sta pred prvo uradno dirko prvenstva IRC sklenila opraviti nekakšen testni nastop, na katerem bi se spoznala z novo ekipo in novim tekmovalnim avtomobilom. Letos sodelujeta s priznanim slovenskim moštvom IK Šport iz Idrije in uporabljata nov avtomobil, Renault Clio Rally5. Na Dolomiti Brenta rallyju v kraju Andalo blizu Trenta sta minuli konec tedna sklenila predvsem nabirati izkušnje. A se je izšlo veliko bolje, kot sta pričakovala. Že na prvi HP v petek zvečer sta v svojem razredu dosegla drugi čas, v soboto zjutraj pa kar takoj z lepo zmago prevzela vodstvo. V svojem ritmu sta nadaljevala in privozila lepo mednarodno zmago.

Martin je po rallyju povedal, da se je, proti svojim pričakovanjem, zelo hitro ujel z novim dirkalnikom: » Že na testiranju pred rallyjem smo ugotovili, da smo na dobri poti. Na shakedownu pred samim nastopom  so se nastavitve avtomobila pokazale kot pravilne in hitro sva z Jakobom ujela pravi ritem. Nadaljevati potem ni bilo posebej težko in lahko sva dobro dirkala. Tudi ekipa je odlično opravila svoje delo in pred zahtevnim tekmovanjem, ki nas čaka prihodnji konec tedna, smo optimistično razpoloženi.«   

Martin Čendak je bil navdušen tudi nad samim ralljem, ki je ponudil zelo različne ceste, od tipično italijanskih širokih in hitrih hitrostnih preizkušenj do ozkih, zavitih in blatnih cest, ki so bolj značilne za Avstrijo. Tudi kraji, skozi katere je potekala dirka, in sama organizacije rallyja, so ga navdušili. Zdaj pa je že popolnoma osredotočen na naslednje tekmovanje. Proti Elbi se bosta s sovoznikom Jakobom odpravila že v sredo, ekipa pa se jima bo pridružila dan kasneje.

VK

 

Oglejte si tudi