Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
13°C
9°C

PRAZNIČNO CERJE: PRAZNIČNI KONCERT SAMOSPEVOV

##VIEWS##
Organizator: JAVNI ZAVOD ZA TURIZEM OBČINE MIREN-KOSTANJEVICA
Kontaktni podatki organizatorja: Turizem Miren-Kostanjevica, info@mirenkras.si, 031 310800.
Vstopnina: Vstopnina 7€
Pomnik miru na Cerju

Vabljneni na praznični koncert samospevov v družbo sopranistke Rebeke Pregelj in kitarista Tilena Lancnerja.

Popeljala nas bosta čez klasične speve Franz Schuberta, Johann Sebastian Bacha, Charles Gounoda, Henry Purcella in monogih drugih.

Pod zvezdnatim nebom slavnostne dvorane v Pomniku miru na Cerju si privožčite večer poln glasbenih doživetji.

Sopranistka Rebeka Pregelj zaključuje magistrski študij petja na UL Akademiji za glasbo v razredu prof. Barbare Jernejčič Fürst. Uveljavlja se kot uspešna izvajalka različnih obdobij in stilov tako za področje opere kot za področje koncertnega petja in samospeva.

Upodobila je naslovno vlogo v operi G. F. Händla Agrippina, vlogo Laurette (Puccini, Gianni Schicchi) in Paquette (Bernstein, Kandid) ter v koncertnih verzijah oper nastopila kot Susanna (Mozart, Figarova svatba), Violetta Valery (Verdi, La Traviata), Rosina (Rossini, Seviljski brivec) in Micaëla (Bizet, Carmen). Je prejemnica številnih nagrad in priznanj na državnih in mednarodnih tekmovanjih (TEMSIG, Lav Mirski, Seghizzi...). Poleg opere se predano posveča tudi samospevu.
Za svoje umetniške dosežke je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo ter občinsko nagrado Občine Šempeter - Vrtojba.

Tilen Lancner se je rodil leta 1996 v Šempetru pri Gorici. V drugem razredu osnovne šole je začel obiskovati Glasbeno šolo Nova Gorica – podružnica Šempeter pri profesorici Vlasti Rosa. V tem času se je večkrat udeležil Mürskega festivala kitare in kitarskega tekmovanja v Gorici (Italija) ter prejel številna priznanja.

Po zaključku osnovne šole in sedmih razredih kitare se je odločil za opravljanje sprejemnih izpitov na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in Umetniški gimnaziji Koper. Septembra 2019 je uspešno diplomiral iz programa glasbena umetnost, julija 2021 pa magistriral iz smeri instrumentalna in pevska pedagogika. Udejstvuje se tudi v kitarskem orkestru Akademije za glasbo ter v komorni zasedbi z dvema violinama, v kitarskem duu, triu in kvartetu ter v duetu s sopranistko Rebeko Pregelj in baritonistom Markom Erzarjem. V duetu s pevko in pevcem v zadnjem času sodeluje na različnih dogodkih in koncertih.

Oglejte si tudi