Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
30°C
14°C
JUTRI
30°C
16°C

Mirenski praznik 2019

Organizator: KRAJEVNA SKUPNOST MIREN
Vstopnina: Dobrodelni

Letošnji praznik smo razširili na več dni. Začnemo 28.4.2019 s slavnostno Sv. mašo - praznovanje zavetnika cerkve Sv. Jurija in ga nadaljujemo s kar tremi zelo zanimivimi dnevi, polnimi dogajanja in aktivnosti za vse starosti. Vabljeni torej 3.5., 4.5. in 5.5.2019 na utečeno prizorišče "Pr Štantu- na Kampotu".
Petek 3.5.2019 bo posvečen bratoma Rusjan. V ta namen bo letos potekala tudi modelarska delavnica za otroke in mlade po srcu. Za najmlajše bo pa verjetno najzanimivejša razstava modelov domačih modelarjev. Marsikdo bo veliko novega o bratih Rusjan izvedel v nadaljevanju na predavanju in predstavitvi življenjepisa omenjenih bratov, razstavi slik in filmu o bratih Rusjan, ki se bo odvijal v prireditvenem šotoru. Za zaključek dneva bodo poskrbeli pevci iz pevskega zbora Anton Klančič.
Sobota 4.5.2019 bo še bolj pestra in polna zabave za vse starosti.  Pričnemo z najmlajšimi in različnimi ustvarjalnimi delavnicami ter lovom na skriti zaklad. Odvijalo se bo tradicionalno  tekmovanje v kuhanju golaža,  nogometni turnir, predstavitev karate društva, pa vinarji in oljkarji, tudi DJ Janko bo z nami in skupina ZVITA FELTNA, ki nas bodo zabavali pozno v noč.
Nedelja 5.5.2019 se še kar ne damo, saj bodo z nami motoristi motokluba Goldwing Goriška in starodobniki ter nastop društva žena Miren- Orehovlje. Za zaključek praznika pa bo zabava zagotovljena s KTD Zarja Bilje z gledališko predstavo  NONA.

Vse delavnice so brezplačne, otroci vabljeni v spremstvu s starši. KS  Miren in sodelavci ne prevzemajo odgovornosti vastva otrok. 
V okviru praznika zbiramo prostovoljne prispevke v dobrodelne namene!

Prisrčno vabljeni!Všečkaj objavo

Oglejte si tudi