Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
23°C
11°C
Oceni objavo

Predstavitev terapevtske hipnoze v AIA – Mladinskem centru

Zoran Vodopija, hipnoterapevt, je povedal, da vsi vzorci in programi, po katerih človek živi, nastajajo v njem ves čas njegovega zavedanja oz. bivanja. Tisto, kar te programe ustvarja, so naša najzgodnejša občutenja in dojemanja, s katerimi se srečamo. Informacije, kot so občutja, spomini in kar je ključno – dojemanja, so v nas shranjeni že od samega trenutka spočetja. Prenašalec informacij pa je DNK, natančneje »junk DNK«.
Najbolj intenzivno poteka tvorjenje programov prva leta življenja, ko človeku njegovo socialno okolje daje odzive in s tem ustvarja otrokovo samopodobo, zelo intenzivno pa poteka vse do približno 12. leta starosti. Otroku, ki odrašča v ljubečem okolju, ki otroka sprejema in dopušča proces učenja »poskus-napaka-spodbuda-ponovni poskus«, daje občutek sprejetosti in varnosti, kar je osnova za zdravo in zadovoljno življenje. Če otrok začuti, da ni ljubljen in sprejet, se mu ustvarijo negativna dojemanja.
Um deluje tako, da na osnovi prvih dojemanj in občutenj ustvari »filter«, ki pozneje v podzavest prepušča le dojemanja, ki so v harmoniji s tistimi prvimi dojemanji. To se dogaja na vseh področjih življenja. Tako nastajajo navade, dojemanja »nevarnih« situacij, samopodoba in še kaj. Podzavest deluje podobno kot računalnik, ki ne razmišlja in deluje le po »vgrajenem« programu. Ima pa neomejeno moč na telo in na naša ravnanja.

Terapevtska hipnoza je zelo učinkovito orodje, ki nam omogoči dostop do podzavestnih vsebin in tam, v podzavesti, spremeniti neželeno delovanje. Pod strokovnim vodstvom kompetentnega terapevta se oseba brez težav lahko sooči tudi z najbolj bolečimi podzavestnimi vsebinami in jih ustrezno »obdela«.

 

Besedilo: Zoran Vodopija, hipnoterapevt, 031 623 306, terapevtska.hipnoza@t-1.si, www.terapevtska-hipnoza.si
Foto: Janez Janko Platiše

 

 

 

Oglejte si tudi