Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Rock koncert Mengeške godbe

V petek, 3. junija 2016 je bil v Letnem gledališču Mengeš, pri tabornikih, prav poseben dogodek. Mengeška godba je pripravila pravi glasbeni spektakel v rock ritmih. To ni bila le ponovitev sobotnega koncerta po občinski proslavi temveč njegova nadgradnja.
Godbeniška rock veselica se je pričela nekaj čez osmo zvečer, ko se je počasi že začelo temniti. Uvod  v koncert so z nekaj skladbami naredili povabljeni gostje -  Kvatropirci, ki so v nadaljevanju ob spremljavi godbe zapeli nekaj svetovnih glasbenih hitov. Udarni ritmi, vložki solo kitare oz. kitarski soli Gašperja Kržmanca, glasbeni sladkorčki svetovnih glasbenih zvezd v izvedbi Mengeške godbe pod vodstvom kapelnika Dimitrija Ledererja, niz svetlobnih efektov ter fantastična publika so pričarali odlično vzdušje. Čeprav je bila večina skladb tujih, so godbeniki zaigrali tudi slovensko rock uspešnico, in sicer Siddhartino skladbo Napoj v priredbi mlade mengeške glasbenice Teje Komar, ki je godbo spremljala tudi na klaviaturah. Povezovalec koncerta je bil Gregor Budal z Radia Slovenija, ki je navdušil s poznavanjem rockovske glasbene scene, na koncu pa je dodal piko na i še s petjem legendarne skladbe Smoke on the water. Nepozaben petkov večer smo zaključili ob zvokih Kvatropircev.
Na koncertu je bilo poskrbljeno tudi za pijačo in hrano, ki jo je pripravil Trdinov hram. Kot se za pravi rock koncert spodobi, so si godbeniki nadeli nove tematske majčke, ki jih je zaradi velikega povpraševanja obiskovalcev hitro zmanjkalo.  Svojevrstno vzdušje je pričaral tudi čudovit akustični ambient nekdanjega kamnoloma in letnega gledališča, v katerem se kaj podobnega ni organiziralo že dolgo.

Hvala vsem, ki ste Mengeški godbi pomagali pri izvedbi fantastičnega koncerta, ki si ga nedvomno želimo kmalu ponoviti. Več foto in video utrinkov s koncerta pa si lahko ogledate na Facebook strani Mengeška godba.

Besedilo: Maja Keržič
Foto: Miha Požar

Oglejte si tudi