Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Zapustil nas je dragi Abid Behrić

Pretreseni in globoko užaloščeni smo prejeli kratko sporočilo o tvoji smrti. Danes, ko se poslavljamo od tebe, se spominjamo tvojega prispevka, ki si ga nesebično delil s člani Likovnega društva Mengeš. Bil si eden od pobudnikov in aktivni organizator razvoja Likovnega društva Mengeš, ki si ga ustanovil s svojimi somišljeniki.

S svojim mirnim, a izrazito uspešnim predsednikovanjem si nas vodil skozi prve razvojne faze in nam s svojim zgledom približal umetnost in nas opogumil za predstavitev tako v matičnem kraju kot tudi drugod po Sloveniji. Ob svoji redni zaposlitvi in vodenju društva si ustvaril številna likovna dela in vsako tvoje delo je ostalo kot spomin nate. Med sabo smo si podarjali grafične liste, tako da tvoja dela krasijo tudi naše domove. S tabo smo spremljali tudi prve znake tvoje bolezni, ob zavedanju, da za umetnika ni nič hujšega od tega, da ne more več ustvarjati. V času tvojega zdravljenja smo te skušali obveščati o dogodkih, uspehih in načrtih našega dela, kar si sprejemal s hvaležnostjo. Ob 20. obletnici društva smo vztrajali pri tem, da se udeležiš slavnostne razstave in najaviš otvoritev. Hvala ti, Abid, za tvoj pogum.
Tvoji družini izrekamo globoko sožalje. Vemo, da nobene besede ne bodo omilile vaše bolečine ob izgubi ljubljenega očeta, moža, sina, brata, a upamo, da vam bo tolažba dejstvo, da so Abidove bolečine mimo in da bo čas zacelil tudi vašo žalost.

Besedilo in foto: Barbara Rabič, Likovno društvo Mengeš

Oglejte si tudi