Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

RAZSTAVA ČLANICE LIKOVNEGA DRUŠTVA V TRDINOVEM HRAMU V MENGŠU

»Spomin na babico, iz omare na plano«

Tokrat se v Trdinovem hramu v Mengšu s svojimi likovnimi deli predstavlja Diana Magister Korelc, članica Likovnega društva Mengeš. 

Njena likovna dela so odraz zgodb iz njenega življenja. Med temi so tudi spomini na babico. Subtilno jih vpleta v svojevrstno likovno upodobitev, ki zaokrožajo njen prepoznavni  izrazni slog. Njene slike so navadno večjega formata. Največkrat slika v akrilni ali mešani tehniki. Prevladujejo živahne barve, ki jih rada  kombinira z raznimi materiali. Uspešno se loteva tudi različnih  grafičnih tehnik, znane pa so tudi njene poslikave na svilo.

Diana nas vedno znova  preseneča s svojo izjemno ustvarjalnostjo ter z izvirnim likovnimi  rešitvami,  kot tudi s sodobnimi pristopi.  

V svojem predstavitvenem besedilu o razstavi je zapisala: »V današnjem času redkeje okrasimo dom s kvačkanimi prtički. Te prave umetnine iz bombažne preje so  ustvarjale (in še vedno ustvarjajo) predvsem naše babice, vanje so vlagale ure in ure natančnega ročnega dela in prenašale svoje znanje na mlajše. So del naše bogate tradicije, tudi kulturne, saj le-to gradijo tudi drobne in preproste stvari, kultura se rojeva v družini …«

Pričujoča razstava je dokaz, da ta delček preteklosti ne bo izumrl, dokler jih bodo mlajši rodovi znali na ta ali drug način izvabiti iz pozabe.

Za razstavo ji člani društva iskreno čestitamo.  

                                                                      Besedilo: Estela Podgoršek



Oglejte si tudi