Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Mengeš
JUTRI
22°C
12°C
PET.
21°C
11°C
Oceni objavo

Projekt »Za vas, podjetniki« se je uspešno zaključil

Včeraj je potekala zaključna konferenca projekta Za vas, podjetniki. Skupno je v celotnem projektu sodelovalo preko 120 podjetnikov in samostojnih podjetnikov, začetnikov, kakor tudi že zrelih podjetnikov.

Projekt je v letu 2018 uspešno kandidiral v Javnem pozivu za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja »LAS Za mesto in vas«. 22. 6. pa so predstavniki konzorcijskih partnerjev projekta GZS osrednjeslovenske regije, Društvo AIA - Mladinski center Mengeš in Cene Štupar - CILJ, uspešno pripeljali do zaključka na sklepni prireditvi v kulturnem domu Franca Bernika, na kateri so predstavili rezultate projekta. Zbrane goste sta nagovorili vodja projekta pri vodilnem konzorcijskem partnerju Cene Štupar - CILJ, ga. Sanda Jerman in ga. Renata Kosec, podžupanja občine Domžale.


Znotraj projekta se je v februarju in marcu 2021 odvilo 6 podjetniških zajtrkov, s katerimi so »virtualno« gostovali v vseh 6 občinah LAS »lunice«: Domžalah, Mengšu, Trzinu, Komendi, Medvodah in Vodicah. Na vseh zajtrkih so gostili župane občin in skupno 18 gostov, uglednih podjetnikov in strokovnjakov z različnih področij, ki so prepoznani v lokalnem okolju in širom Slovenije.


V pogovorih so poudarek dajali predvsem na trende in obvladovanje trenutne gospodarske situacije, ki pa so lahko ključna prednost, v kolikor razmišljamo podjetniško, saj prinaša številne priložnosti za rast in razvoj naših organizacij.

V aprilu je potekala Podjetniška akademija, kjer se je odvilo 8 poglobljenih virtualnih delavnic, ki so postregle s ključnimi področji in novostmi, katera mora vsak podjetnik obvladovati. Podjetniki so tako spoznali vse od podjetniške ideje in njenega zapisa v poslovni načrt, agilni razvoj podjetja in produktov, prodajo in trženje, orodja tržnega komuniciranja, digitalni marketing, prodajo, financiranje in rast, ter vidike pravne zaščite podjetja. Delavnice so vodili priznani podjetniški mentorji:
• Podjetniška ideja – od zasnove do realizacije, mentorica Urška Jež, Transformation Lighthouse
• Razvoj in zapis podjetniške ideje v poslovni načrt, mentorica mag. Marjana Majerič,
• Agilni razvoj podjetja in razvoj zmagovalne ponudbe, mentor mag. Matej Golob,
• Prodaja in trženje, mag. Sonja Peklenik,
• Orodja tržnega komuniciranja, mentorici Barbara Imenšek in Katja Breznik,
• Predstavitev in komuniciranje z različnimi ciljnimi skupinami, mentor mag. Martin Lisec
• Financiranje in rast, mentorica mag. Marjana Majerič,
• Zaščita ideje in pravni vidiki poslovanja, mag. Tina Osojnik


V maju in vse do 15. junija, pa je potekal Podjetniški inkubator, v katerega je bilo sprejeto 6 mentorskih podjetij in ga tudi uspešno zaključilo. Tako so se v okviru projekta stkale prav posebne vezi, mentorji so v tako kratkem času s svojimi mentoriranci naredili male in velike preboje, predvsem pa z njimi vzpostavili pristen stik in se kljub, kratkemu mentorskemu obdobju z največjo skrbnostjo poglobili v podjetniške izzive in jih uspešno pomagali premagati.
Podjetja in podjetniki posamezniki, ki so sodelovala v podjetniškem inkubatorju in uspešno nadgradila svoje podjetniške kompetence so:
Tina d.o.o., Komenda
Ekogaia, Veronika Čop s.p., Domžale
Liolife d.o.o., Komenda
Publica, Odnosi z javnostmi, Tina Drolc, s.p., Mengeš
KARDIA, Špela Kosmač s.p., Domžale
in Tuja d.o.o., Domžale

Besedilo: Sanda Jerman, vodja projekta pri vodilnem konzorcijskem partnerju Cene Štupar – CILJ

Predstavitev mentoriranih podjetij in mentorjev, si lahko ogledate na spletni strani: https://www.cene-stupar.si/sl/projekti/za-vas-podjetniki.


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Za več informacij obiščite spletni mesti Strukturnih skladov: www.eu-skladi.si ter spletno stran LAS Za mesto in vas: www.las-mestoinvas.si

Oglejte si tudi