Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Projekt »Za vas, podjetniki« se je uspešno zaključil

Včeraj je potekala zaključna konferenca projekta Za vas, podjetniki. Skupno je v celotnem projektu sodelovalo preko 120 podjetnikov in samostojnih podjetnikov, začetnikov, kakor tudi že zrelih podjetnikov.
Projekt je v letu 2018 uspešno kandidiral v Javnem pozivu za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja »LAS Za mesto in vas«. 22. 6. pa so predstavniki konzorcijskih partnerjev projekta GZS osrednjeslovenske regije, Društvo AIA - Mladinski center Mengeš in Cene Štupar - CILJ, uspešno pripeljali do zaključka na sklepni prireditvi v kulturnem domu Franca Bernika, na kateri so predstavili rezultate projekta. Zbrane goste sta nagovorili vodja projekta pri vodilnem konzorcijskem partnerju Cene Štupar - CILJ, ga. Sanda Jerman in ga. Renata Kosec, podžupanja občine Domžale.


Znotraj projekta se je v februarju in marcu 2021 odvilo 6 podjetniških zajtrkov, s katerimi so »virtualno« gostovali v vseh 6 občinah LAS »lunice«: Domžalah, Mengšu, Trzinu, Komendi, Medvodah in Vodicah. Na vseh zajtrkih so gostili župane občin in skupno 18 gostov, uglednih podjetnikov in strokovnjakov z različnih področij, ki so prepoznani v lokalnem okolju in širom Slovenije.


V pogovorih so poudarek dajali predvsem na trende in obvladovanje trenutne gospodarske situacije, ki pa so lahko ključna prednost, v kolikor razmišljamo podjetniško, saj prinaša številne priložnosti za rast in razvoj naših organizacij.

V aprilu je potekala Podjetniška akademija, kjer se je odvilo 8 poglobljenih virtualnih delavnic, ki so postregle s ključnimi področji in novostmi, katera mora vsak podjetnik obvladovati. Podjetniki so tako spoznali vse od podjetniške ideje in njenega zapisa v poslovni načrt, agilni razvoj podjetja in produktov, prodajo in trženje, orodja tržnega komuniciranja, digitalni marketing, prodajo, financiranje in rast, ter vidike pravne zaščite podjetja. Delavnice so vodili priznani podjetniški mentorji:
• Podjetniška ideja – od zasnove do realizacije, mentorica Urška Jež, Transformation Lighthouse
• Razvoj in zapis podjetniške ideje v poslovni načrt, mentorica mag. Marjana Majerič,
• Agilni razvoj podjetja in razvoj zmagovalne ponudbe, mentor mag. Matej Golob,
• Prodaja in trženje, mag. Sonja Peklenik,
• Orodja tržnega komuniciranja, mentorici Barbara Imenšek in Katja Breznik,
• Predstavitev in komuniciranje z različnimi ciljnimi skupinami, mentor mag. Martin Lisec
• Financiranje in rast, mentorica mag. Marjana Majerič,
• Zaščita ideje in pravni vidiki poslovanja, mag. Tina Osojnik


V maju in vse do 15. junija, pa je potekal Podjetniški inkubator, v katerega je bilo sprejeto 6 mentorskih podjetij in ga tudi uspešno zaključilo. Tako so se v okviru projekta stkale prav posebne vezi, mentorji so v tako kratkem času s svojimi mentoriranci naredili male in velike preboje, predvsem pa z njimi vzpostavili pristen stik in se kljub, kratkemu mentorskemu obdobju z največjo skrbnostjo poglobili v podjetniške izzive in jih uspešno pomagali premagati.
Podjetja in podjetniki posamezniki, ki so sodelovala v podjetniškem inkubatorju in uspešno nadgradila svoje podjetniške kompetence so:
Tina d.o.o., Komenda
Ekogaia, Veronika Čop s.p., Domžale
Liolife d.o.o., Komenda
Publica, Odnosi z javnostmi, Tina Drolc, s.p., Mengeš
KARDIA, Špela Kosmač s.p., Domžale
in Tuja d.o.o., Domžale

Besedilo: Sanda Jerman, vodja projekta pri vodilnem konzorcijskem partnerju Cene Štupar – CILJ

Predstavitev mentoriranih podjetij in mentorjev, si lahko ogledate na spletni strani: https://www.cene-stupar.si/sl/projekti/za-vas-podjetniki.


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Za več informacij obiščite spletni mesti Strukturnih skladov: www.eu-skladi.si ter spletno stran LAS Za mesto in vas: www.las-mestoinvas.si

Oglejte si tudi