Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
14°C
SOB.
25°C
11°C
Oceni objavo

Panorama App petih občin



Predmet javnega naročila je izdelava Panorame App petih občin (Občina Medvode, Občina Trzin, Občina Komenda, Občina Vodice in Občina Mengeš).

S projektom Panorama App želijo občine informativne vsebine, ki so objavljene na enostavnem spletnem portalu, prenesti v sodobno aplikacijo za mobilne telefone, ki bo pomenila novo uporabniško izkušnjo za vse obstoječe in bodoče uporabnike aplikacije, obenem pa bo pomenila inovativno prilagoditev novim razmeram na področju turizma in kulturnih prireditev, ki se bodo nedvomno vzpostavile na podlagi epidemije virusa COVID-19. Poleg prenosa vsebin aplikacije na mobilne telefone si občine želijo tudi pridobiti pregledne digitalne panoramske zemljevide in pripraviti promocijske filme za najbolj prepoznavne lokacije posamezne občine. Hkrati občine želijo poskrbeli tudi za tiskane vsebine za vse tiste, ki mobilno tehnologijo uporabljajo manj pogosto. Natisnile se bodo zgibanke, trganke in zemljevidi, ki bodo primerni za obešanje na steno.

Mobilna aplikacija mora omogočati preplet digitalnega in analognega sveta. Na fizičnem zemljevidu bo uporabnike s pomočjo mobilne aplikacije nagovorila znana osebnost, pojavili se bodo zračni posnetki pokrajine, vdelani v zemljevid, točke zanimivosti (POI) na zemljevidu bodo ponudile video posnetke, galerijo in povezavo na google maps navigacijo. Prav tako bo mogoče vizualno preveriti še prikaz letnih časov.

Primarno pri projektu je izdelava panoramskega zemljevida vseh občin (za vsako občino posebej) ter skupnega zemljevida območja ter to prenesti v aplikacijo, to pa obogatiti z interaktivnimi vsebinami (posnetki nagovori, animacija,…). Zemljevid se bo v različnih oblikah izdal tudi v tiskani obliki.

Javno naročilo se izvaja v okviru operacije »Panorama App petih občin« in ga delno financira Evropska unija in sicer iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

Oglejte si tudi