Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
12°C
JUTRI
26°C
15°C

7. Medvoški kulturni festival #LEGENDE MED VODAMI

##VIEWS##
Organizator: Javni zavod za šport, turizem, kulturo, mladino in socialno varstvene storitve Sotočje Medvode
Kontaktni podatki organizatorja: KULTURA Javni zavod Sotočje Medvode, info@visitmedvode.si, +386 (0)1 361 43 46.
Vstopnina: Vstop prost
Degustacijske kupone za Stičišče okusov sotočja lahko kupite v Tic Medvode in Baru kulture 313,6

V letu 2024 načrtujemo izvedbo  sedmega Medvoškega kulturnega festivala LEGENDE MED VODAMI.

Ohranili bomo tematiko LEGENDE MED VODAMI, ki smo jo raziskovali že v okviru lanskega in predlanskega festivala in se lotili raziskovanja različnih vidikov legendarnega  tudi letos. Ključen vidik festivala v letu 2021 je bilo odkrivanje lastne kulturne skupnosti (legend v vseh pomenih besede), dediščinskih potencialov in razvijanje človekovih veščin.

Beseda legenda prihaja iz latinskega glagola lego, ki pomeni berem. Legenda je torej nekaj, kar se bere, o čemer je vredno brati, kar je nam kot skupnosti vredno ohranjati in kar želimo za prihodnje čase tudi sami ustvarjati. To, kar danes skupaj imenujemo naša dediščina, je torej legendarno. Iz preteklosti smo prejeli bogastvo – naravno, kulturno – ki nam lepša dan in nam pomaga, da se bolj razumemo. Poskrbeti moramo, da kar smo prejeli, še obogatimo. Naša prva naloga je, da dediščino, ki jo že imamo, spoznamo in varujemo. To storimo tako, da jo aktivno vključujemo v svoje življenje – preko učenja, ustvarjanja, vključevanja v prostore bivanja, ohranjanja. Naša druga naloga je, da ustvarjamo dediščino za prihodnost – kar bo šele postalo legendarno.

Cilj Medvoškega kulturnega festivala je povezati lokalne ustvarjalce, ljubitelje in profesionalce, mlade, odrasle in starejše pri sestavljanju mozaika dogodkov in vsebin, ki bodo prinesli nova spoznanja in programe. Program festivala z vsakim letom postaja bogatejši. 

V festivalsko dogajanje so močno vpete tudi lokalne šolske skupnosti, saj v okviru festivala izvedemo številne ustvarjalne delavnice, ki jih šole lahko vključijo v svoj redni program ali v dneve dejavnosti. Oglejte si tudi