Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
12°C
JUTRI
21°C
15°C
Oceni objavo

Občina Medvode začela s pripravo nove celostne prometne strategije

V Občini Medvode se zavedamo pomena prometa in njegovega vpliva na naš vsakdan. Učinkovito urejen promet odpira možnosti oblikovanja občanom prijaznejšega okolja in bistveno izboljšuje kakovost življenja v občini. 
Ključni korak v tej smeri je priprava občinske celostne prometne strategije (OCPS). Za njeno izdelavo je bil na javnem razpisu izbran konzorcij strokovnih ekip Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR), Inštituta za politike prostora (IPoP) in Ljubljanskega urbanističnega zavoda (LUZ). Prvo Celostno prometno strategijo Občine Medvode je kot enega izmed prvih tovrstnih strateških dokumentov v državi Občinski svet Občine Medvode sprejel v letu 2017, zato je po sedmih letih čas, da se na novo začrtajo cilji za prihodnje obdobje. 
Strategijo boste lahko aktivno sooblikovali tudi občanke in občani. Vsi, ki bi se želeli pogovarjati o prometu v naši občini in soustvariti vizijo, kakšne občine si želimo v prihodnosti, boste imeli za to v tem letu veliko priložnosti. Potekale bodo delavnice in javne razprave, vaša mnenja in predloge pa bomo zbirali tudi s pomočjo anket. Tako bomo lahko oblikovali strategijo, ki bo skladna s stroko, obenem pa bo upoštevala potrebe vseh naših občank in občanov.
S pomočjo OCPS bomo naslovili številne izzive na področju prometa, s katerimi se soočamo v Medvodah. Z zmanjšanjem motornega prometa in emisij bomo prispevali k čistejšemu okolju ter manjši porabi omejenih virov energije. Vsem, ki si tega želijo, pa bomo omogočili izbiro aktivnega življenjskega sloga tudi na vsakdanjih poteh.
Izdelavo OCPS sofinancira Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo s sredstvi evropske kohezijske politike. Izdelana OCPS je tudi pogoj za pridobitev javnih sredstev, ki bodo dodeljena za izvedbo ukrepov na področju trajnostne mobilnosti.
Prvo javno razpravo načrtujemo že spomladi, vabilo pa bo objavljeno na občinski spletni strani. Zaželena je čim večja udeležba, saj želimo oblikovati prometno strategijo, ki bo odražala potrebe in želje celotne skupnosti.

Oglejte si tudi