Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Obnova športnega igrišča pri POŠ Topol

Pri Podružnični osnovni šoli Topol smo začeli z obnovo dotrajanega šolskega športnega igrišča. V sklopu obnove je izvajalec že odstranil obstoječo akrilno prevleko vključno z asfaltom. Okoli igrišča bo vgradil betonske robnike in uredil odvodnjavanje, vgradil novo zgornjo nevezano nosilno plast in položil nov asfalt, ki ga bo prekril z akrilno prevleko. V sklopu obnove bomo zamenjali tudi športno opremo in sicer tabli ter obroča za košarko in gola za mali nogomet. Na željo šole bomo postavili tudi mrežo za odbojko, ki bo v uporabi v času športne vzgoje. Ob robu igrišča bomo postavili tudi montažno tribuno s 27 sedišči.

S postopkom zbiranja ponudb smo izbrali izvajalca, podjetje ELAN INVENTA, d.o.o. , ki bo dela izvedel predvidoma do sredine meseca novembra. Vrednost projekta znaša 60.465,64 EUR z DDV, sredstva pa so zagotovljena na proračunski postavki Športno igrišče POŠ Topol.

Za obnovo šolskega športnega igrišča smo prejeli tudi nepovratna sredstva na razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Upravičeni smo do 22.916,66 EUR nepovratnih sredstev, ki smo jih prejeli na Javnem razpisu za sofinanciranje investicij v posodobitve in vzpostavitve novih zunanjih športnih površin v letu 2021.
V dopoldanskih urah bo igrišče namenjeno šolarjem, v popoldanskem času in med vikendi pa verjamemo, da bo igrišče zbirališče mladih in mladih po srcu, ki bodo na njem kvalitetno preživljali svoj prosti čas. Z investicijo sledimo tradiciji obnove šolskih igrišč, tako smo v letu 2016 obnovili igrišče pri OŠ Simona Jenka Smlednik, v letu 2017 igrišče ob OŠ Pirniče ter v letu 2019 igrišče pri OŠ Medvode. Vsa igrišča so v popoldanskem času in med vikendi zelo dobro obiskana.
V času gradnje je prepovedano zadrževanje v bližini gradbišča, obenem pa prosimo za upoštevanje navodil izvajalca.

Oglejte si tudi