Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
11°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Minister Dejan Židan na obisku v Občini Lukovica

V četrtek, 27. avgusta 2015, nas je s svojim obiskom počastil minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije in predsednik stranke Socialni demokrati mag. Dejan Židan. Županu občine Lukovica Mateju Kotniku je z zadovoljstvom povedal, da večkrat obišče Črni graben, in sicer Čebelarski center Slovenije na Brdu.
"Zadovoljen sem, da si je minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano,  vzel čas in nas obiskal," je dejal župan občine Lukovica Matej Kotnik. Meni, da je minister probleme, s katerimi se srečuje občina tudi s področja gospodarstva, poslušal in sprejel z razumevanjem ter s svojim pogledom nanje pokazal voljo do pomoči. "Predvsem sem ga prosil za pomoč glede rešitve strategije razvoja prostorskega plana in občinskega prostorskega načrta. Rekel je, da bo s svoje strani poskušal narediti vse, kar bo v njegovi moči in predal svojim ljudem. Upajmo, da se te stvari tudi čimprej uresničijo." Med drugim ga je Kotnik popeljal po občini Lukovica in kot je razbral iz njunega pogovora, je tudi minister ugotovil marsikaj novega o naši občini, kar si je prej predstavljal drugače. Ministru je razložil, kako naša občina deluje, slednjega pa je presenetilo, da nimamo nobenega dolga in rešujemo probleme zelo racionalno. »Čeprav smo omejeni s podporo evropskih sredstev, smo z razpoložljivimi sredstvi naredili res veliko. Prav tako sem mu pojasnil od kod do kod segajo meje občine Lukovica in da pravzaprav nismo tako majhni, temveč imamo približno šest tisoč prebivalcev,« je še dodal župan, ki je po obisku predstavnika vlade zadovoljen, da nas je njen predstavnik tudi malo bolje spoznal.

Naše kraje je minister Židan obiskal na županovo povabilo in ob pomoči člana Občinskega odbora Socialnih Demokratov Gregorja Bajde in po svojem obisku povedal: "Vesel sem možnosti, da sem se srečal tako z vodstvom stranke Socialni demokrati, kot tudi z vodstvom Občine Lukovica. Tu sicer nisem prvič, saj kot minister podpiram delovanje Čebelarske zveze Slovenije in njihovega Čebelarskega centra Slovenije, ki ni poznan le pri nas, ampak tudi širše. Zaradi tega vašo občino prepoznavajo tudi po svetu, saj je med glavnimi sodelujočimi pri svetovnem dnevu čebel, za katerega lahko rečem, da je mednarodni projekt. V zadovoljstvo mi je, da je na območju občine Lukovica v razvoju tudi kmetijstvo, s čimer me je seznanil župan Matej Kotnik. Popeljal me je po občini, skupaj pa sva obiskala tudi eno izmed največjih podjetij v občini – Hofer. Moram reči, da osebno cenim, če trgovske verige razumejo slovenske proizvodnje hrane in dajejo možnost slovenskim pridelovalcem hrane, da preko njih pridejo v stik s slovenskimi kupci. Po koncu obiska ugotavljam, da ima občina Lukovica marsikaj za pokazati in želim vse dobro ob nadaljnjem razvoju.« V pogovoru z županom, bodočim direktorjem Hoferja Matevžem Martinučem in direktorjem logistike Markom Polakom je pozdravil  nabor slovenskih izdelkov na Hoferjevih trgovskih policah,  ki se iz leta v leto povečuje, kot tudi čebelnjak poleg njihove poslovne stavbe. 

 

Oglejte si tudi