Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

7. likovni natečaj v Menačenkovi domačiji v Domžalah

Tokrat je bil razpisan natečaj z naslovom: Leto 2018 – evropsko leto kulturne dediščine. Vsakdo je lahko sodeloval z enim delom, ki naj bi predstavljalo objekt nepremične kulturne dediščine v občini Domžale. Prispelo je 45 del iz Domžal in okolice. Strokovna komisija v sestavi: Janez Praprotnik, akad. slikar, Roman Kos, akad. kipar in Lučka Berlot, likovna pedagoginja, je dela ocenila in točkovala. Tako kot vedno, je pri ocenjevanju je upoštevala naslednje kriterije: izvirnost likovnega izražanja, likovna izvedba, izvirnost motiva. Na razpis so se prijavili tudi člani Likovne sekcije Društva upokojencev Lukovica.

Otvoritev razstave je bila 6.3.2018 ob 18. uri in na njej so podelili 5 nagrad glede na zbrano število točk.

Prva nagrada je bila samostojna razstava v Menačenkovi domačiji v sezoni 2018/19 in darilni bon sponzorja ART Ljubljana v vrednosti 30€. Dobila jo je Nuša Lojen iz Društva Lipa, Domžale.

Kar nas posebej veseli, je to, da je 2. nagrado, z darilnim bonom sponzorja ART Ljubljana v vrednosti 30€, prejel naš član Ciril Porenta za sliko v akrilni tehniki: Stari vodnjak, grad Krumperk.

Letošnji razpis in otvoritev je zaznamovalo kar nekaj spodrsljajev. Najprej: na moje izrecno vprašanje ali je lahko na slikah tudi nepremična kulturna dediščina iz okolice Domžal, predvsem zato, ker so vabili k udeležbi tudi društva iz okolice, sem dobil odgovor, da takih del ne bodo upoštevali in da morajo biti objekti iz občine Domžale. To se mi ni zdelo prav, a je predstavnica Menačenkove domačije vztrajala, da je razpis pač tak in da tega ni mogoče obiti.

Poleg tega, da so se jim izgubila tri oddana dela, se je na otvoritvi izkazalo, da se komisija ni držala zahtev razpisa in še dobro, da se ni, saj je 3. nagrado prejel naš občan Štefan Cerar, član KUD Fran Maselj Podlimbarski Krašnja, za odlično perorisbo Kersnikova graščina na Brdu pri Lukovici.

Za tiste, ki bi si želeli razstavo v Menačenkovi domačiji ogledati, je ta odprta do 27.3.2017 vsak delavnik od 10. do 12. ure in od 17. do 19. ure in ob sobotah od 10. do 12. ure.

Oglejte si tudi