Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Otvoritev razstave ročnih in likovnih del članov Društva upokojencev Lukovica

Otvoritev je bila 18.10.2019 ob 18. uri v avli Pungartnikove hiše. Po grobem štetju se jo je udeležilo več kot 70 odraslih in kopica otrok. Začela se je z glasbeno točko, ki jo je na harmoniko izvedel učenec Tomaža Jemca iz glasbene šole Polton Žan Novak. Po kratkem pozdravu prisotnim, smo se z minuto molka poklonili spominu pred kratkim preminulega slikarja in enega ustanovnih članov Likovne sekcije Društva upokojencev Lukovica, Draga Jermana. Nanj bodo spominjale številne krasne slike, ki visijo po lokalih in domovih v naši okolici in tudi marsikje po Sloveniji.

Po pozdravnem nagovoru predsednice Društva Marijane Grošelj, nam je dve pesmi zapel odlični pevski zborček »Kresničke« iz Osnovne šole Janka Kersnika pod vodstvom zborovodkinje Simone Burkeljca.

Vodja Likovne sekcije Silvester Zdovc je na kratko predstavil kaj razstavljajo likovniki, vodja ročnodelskih aktivnosti Stanislava Stopar pa je predstavila ročnodelske aktivnosti. 

Še eno veselo je na harmoniko zaigral devetletni učenec Tomaža Jemca Jure Cerar, Kresničke pa so zapele še eno pesem. Na koncu je prisotne pozdravila še županja mag. Olga Vrankar.

Ogledu razstave je sledila pogostitev nastopajočih in ostalih prisotnih. Otroci so bili seveda najbolj veseli velike družinske pice, ki jo je donirala gostilna in picerija Furman in ki jo je v trenutku zmanjkalo, pa tudi ostale dobrote so kmalu pošle.

Ustvarjalci smo seveda veseli številnega obiska, za katerega gre zasluga tudi nastopajočim otrokom. Prav lepo je bilo slišati veseli živžav otrok, ko so se po otvoritvi razstave zapodili po »galeriji« in živahno komentirali razstavljena dela.
Razstava je bila odprta še v soboto in nedeljo in oba dneva si jo je ogledalo presenetljivo veliko obiskovalcev.

Oglejte si tudi