Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Resnica in zmote o konoplji

Vabljeni na pogovorni večer in skodelico vročega čaja, ob katerem bomo spoznali tragično in hkrati komično zgodbo rastline, ki potuje z nami po planetu od samega začetka civilizacij ter kar predobro zrcali odnose v družbi. Dogodek se bo odvijal v torek, 3. decembra ob 17.00 uri v Hiši Sadeži družbe Logatec.

Izvedeli bomo, kako so imperiji z njo uspeli zavladati morju in svetu, na drugi strani pa so nekateri narodi z njo spoznavali duhovnost in skrivnosti narave. Izvedeli bomo, za katera stanja in bolezni so jo uporabljali že pred tisočletji in za katere težave je bila medicinska uporaba zabeležena v številnih farmakopejah, tudi v jugoslovanski. Zakaj so jo prepovedali in kam je zginilo vso znanje, ki ga sedaj ponovno odkrivamo. Pri katerih boleznih in stanjih je uporaba konoplje smiselna in kje se kažejo njeni največji potenciali.

Po zaslugi konoplje smo odkrili endokanabinoidni sistem, katerega naloga je prilagajanje telesa okolju in vzdrževanje notranjega ravnotežja. Izvedeli boste, kako pomemben je ta sistem in kaj danes vemo o vplivih konoplje nanj.

Dogodek bo vodil Uroš Švigelj, nekdanji novinar, aktivist celostnega naravnega zdravljenja, ki zadnja leta namesto črk nabira in vzgaja zelišča na živalim prijazni veganski kmetiji. Vodi lokalno ustvarjalnico dobrega počutja Domaca.si, kjer najdete najrazličnejše zeliščne izdelke, pridobite nova znanja, utemeljite smernice in elan za bolj zdravo življenje ter se v poletnem času naučite trajnostnega sonaravnega dela s sabo, zemljo in rastlinami. Pozimi pa se odvijajo predavanja, delavnice in pogovorni večeri, na katerih ob skodelici vročega čaja brskamo po tematikah, s katerimi krepimo naše dobro počutje in zdravje celotne družbe. 

Oglejte si tudi