Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
12°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Postavitev droga za slovensko zastavo - gradbena dela na vrhu Sekirce

Zastava je simbol države, v kateri živimo, in jo izobesimo iz pripadnosti, slavja, spoštovanja, ponosa, obeleževanja in ljubezni do nje ter njenih pomembnih lokacij in prazničnih jubilejev. Z zastavo označujemo tudi suverenost nad ozemljem.

Občina Logatec je skupaj z Odborom za postavitev slovenske zastave – logaškimi obrtniki in podjetniki pod okriljem Območne obrtno-podjetniške zbornice Logatec, leta 2021 začela projektne aktivnosti za postavitev droga za slovensko zastavo. Slednja bo največja v Sloveniji in bo ponosno plapolala na najvišjem vrhu logaške kotline, Sekirici.

Sredi aprila so se začele zaključne gradbene aktivnosti za postavitev droga. Glavna gradbena in druga dela bodo potekala od ponedeljka do četrtka, 22. do 25. aprila 2024 – prevoz elementov na lokacijo, sestavljanje različnih delov droga, inštaliranje in zagon motorja, druga elektroinštalacijska dela ter dvig droga.

Vse obiskovalce Sekirice v tem tednu prosimo za strpnost, razumevanje in previdnost, ter da se zaradi varnosti ne zadržujejo na območjuizvajanja gradbenih del v bližnji okolici vrha Sekirice.

Oglejte si tudi