Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Prostoferja predali v roke prostovoljcem – voznikom

V občini Logatec bo od 10. oktobra 2019 dalje poleg Logaškega lokalnega prevoza vozil tudi PROSTOFER. Ključe električnega avtomobila so danes prevzeli logaški prostovoljni vozniki, ki bodo sokrajane zapeljali do zdravnika, upravnih stavb, pa tudi v trgovino.
Čeprav imajo občani v občini Logatec za lažjo mobilnost že nekaj let na voljo lokalni javni prevoz, pa se je Občina Logatec odločila, da starejšim, ki imajo večje težave s prevozi, ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke ter slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi omogoči lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd.

V okviru dogodkov ob Tednu mobilnosti in Dnevu brez avtomobila 2019 v Logatcu je Občina Logatec v sodelovanju z Zlato mrežo, ki bo v prihodnje skrbela za povezovanje uporabnikov in voznikov-prostovoljcev, predstavila prostovoljski projekt za mobilnost starejših in za sodelovanje pridobila kar 16 voznikov prostovoljcev. Polovica jih prihaja iz vrst Združenja šoferjev in avtomehanikov Logatec, zato je direktor občinske uprave Občine Logatec,Andrej Vrhunc ključe okolju prijaznega avtomobila predal prav njim. Sledilo je praktično usposabljanje voznikov-prostovoljcev, ki bodo s svojim delom pričeli 10. oktobra 2019.

Logatec se je tako pridružil 22 občinam po Sloveniji, kjer že uspešno izvajajo družbeno koristen projekt – PROSTOFER. Uporabniki bodo storitev lahko naročili preko klicnega centra Zlata mreža na brezplačni telefonski številki 080 10 10 – od ponedeljke do petka, in sicer med 8. in 16. uro. Svoje poti pa bodo morali uporabniki PROSTOFERJA načrtovati vnaprej, saj  bo potrebo po prevozu treba priglasiti tri dni pred izvedbo storitve – prevoza.

 

Občina Logatec

Oglejte si tudi