Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

»Majhno je lepo« - vabljeni k vpisu v Podružnično šolo Laze

Podružnična šola Laze stoji na hribčku sredi vasi Laze, le 10 minut oddaljena od mesta Logatec. V  letošnjem šolskem letu šolo obiskuje 14 učencev. Smo vesela hiša in kot ena velika družina. Skrbimo za znanje, pozitivno razmišljanje, toplino in upoštevanje drugačnosti.
Okoli šole imamo čudovito okolico, zato se večkrat učimo na prostem. Imamo tudi novo telovadnico in knjižnico ter veliko šolsko igrišče. Povezujemo se in sodelujemo z matično Osnovno šolo 8 talcev Logatec, vrtcem Kurirček ter krajevno skupnostjo Laze. Na šoli imamo organizirano tako jutranje varstvo kot tudi podaljšano bivanje. Šolo obiskujejo tudi učenci iz Logatca, ne le iz Laz in Jakovice.

Mnenja staršev, ki so svoje otroke vpisali na podružnični šolo Laze in prihajajo iz Logatca:

·         "To, da smo otroka vpisali na POŠ Laze je definitivno bila zelo dobra odločitev. Predvsem bi izpostavila dejstvo, da je v razredu zelo malo otrok. Prepričana sem, da je to velik privilegij. Otroci in učitelji so med seboj zelo povezani in kljub temu, da gre za kombinirane razrede imajo lahko individualen pristop, si med seboj pomagajo in so kot ena velika družina".

(Katja)

·         "Zelo smo zadovoljni, da smo hčerko vpisali v POŠ Laze, kajti POŠ Laze odlikujejo majhni razredi in prijetno, skoraj družinsko vzdušje, v katerem sobivajo učenci različnih starosti in odrasli. Pohvalila bi učitelje, ki so srčni in svoje pedagoško poslanstvo opravljajo z veliko skrbjo do učencev. Všeč nam je, da veliko časa preživijo zunaj, na igrišču ali pa se odpravijo v bližnji gozd." (Alenka)


K vpisu vabimo učence in učenke, katerih starši cenijo prednosti podružnične šole. Vabljeni tudi otroci, ki prihajajo iz Logatca.

Če vas je prispevek pritegnil in bi vašega otroka vpisali na manjšo šolo z manjšimi oddelki, potem  to sporočite ob vpisu v 1. razred, ki bo potekal v mesecu februarju.

 

 

  Besedilo in foto: Iris Cepič(sola.laze@gmail.com)

Oglejte si tudi