Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
15°C
JUTRI
22°C
14°C
Oceni objavo

Likovna kolonija Logatec 2023

Društvo likovnikov je tudi letos organiziralo likovno kolonijo, oziroma plain air slikanje dolnjelogaških vedut. Krošnje dreves ob Narodnem domu so nudile dobro senco in pogoje likovnim ustvarjalcem.

Društvo likovnikov Logatec je v soboto 8.julija organiziralo že tradicionalno likovno kolonijo.
Čeprav je bila ta sobota v znamenju številnih prireditev in množičnega dopustovanja, se je likovne kolonije udeležilo skoraj dvajset udeležencev. Zbirno mesto je bil tokrat Narodni dom Logatec, izhodišče slikanja pa dolnjelogaške vedute.
Kot običajno je vse skupaj zbrane ( ob kavi in rogljičku pod senčniki bifeja pri Narodnem domu), nagovoril predsednik društva likovnikov Janez Ovsec, strokovne napotke in usmeritve sta podala umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Anamarija Stibilj Sajn in akademski slikar Jurij Kravcov .
Da bi se boljše spoznali z zanimivostmi Dolnjega Logatca je poskrbela lokalna turistična vodnica Jelka Kožman.
Vsekakor je bilo veselje likovno ustvarjati v globoki senci dreves ob Narodnem domu in ob samih logaških znamenitostih.
Ob zaključku je bila postavljena priložnostna razstava ob kateri je spregovorila Anamarija Stibilj Šajn, zaigral šaljive ljudske pesmi Luka Ovsec in Janez Ovsec, ki se je vsem iskreno zahvalil za kvalitetno in tvorno sodelovanje ter napovedal likovno razstavo vseh še planiranih likovnih druženj v tem poletju (grad Bistra, Planinsko polje in grad Hasberg).
Vsekakor ni izostala zaključna pogostitev ob izvrstnem golažu, gluhih štrukljih in jaboljčnem štrudlju (vse skuhali in spekli na turistični kmetiji pr Šinkovec na Medvedjem Brdu).
Nenazadnje se moramo zahvaliti tudi PGD Dolnji Logatec, ki so nam nvsezgodaj zjutraj postavili mize v senci dreves ob Narodnem domu.
Kogar ni bilo, mu je lahko žal, ker ponovitve ne bo.
Nekaj fotozapisov pa vendar tudi za vse, ki nas spremljate.

Oglejte si tudi