Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Likovna kolonija Logatec 2019 - udeležba , ki je še ni bilo...

Likovna kolonija Logatec 2019.
Logatec 3.avgust 2019. Kot že tradicionalno je Društvo likovnikov Logatec tudi letos organiziralo likovno kolonijo. Kljub grožnji s slabim vremenom, se je sobotno jutro zjasnilo in je bil dan obdarjen s soncem.
Likovne kolonije se je letošnje leto udeležilo blizu 33 udeležencev tako članov društva kot tudi iz širšega slovenskega prostora ( Štajerske, Gorenjske, Primorske in seveda Notranjske). Osrednja lokacija srečanja je bi Grajski park Vitez. Medtem, ko smo se zbirali, smo bili vsi s strani osebja kavarne Vitez postreženi s toplimi kruhki in pomarančnim sokom.
Potem ko smo se vsi dobro podprli, je vse prisotne lepo pozdravil predsednik Društva likovnikov Logatec Janez Ovsec, ki je ob tej priložnosti podal krajša organizacijska navodila in časovni plan aktivnosti preko celega dneva. Navzoče sta pozdravila in podala strokovne smernice tudi, likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn in akademski slikar Jurij Kravcov. Samo raziskovanje motivov in slikanje je potekalo na različnih lokacijah Logatca in Planinskega polja. Dopoldansko delo se je zaključilo s kosilom v Domu starejših občanov Logatec, kjer so pripravili zelo okusno kosilo ( bograč in sladico).
Popoldansko delo je bilo namenjeno zaključevanju likovnih del, izmenjavi mnenj in druženju. Likovna kolonija se je zaključila z razstavo vseh nastalih del v Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte Logatec, Župnija sv. nikloaja Dolnji Logatec. Na odprtju razstave je vse skupaj ponovno pozdaril predsednik društva Janez Ovsec, ki je na kratko opisal celodnevno dogajanje in nabrane vtise. Likovna kritčarka Anamarija Stibilj Šajn je podala strokovno oceno nastalih del. Posebej je izpostavila doseženo kvaliteto celokupno nastalih likovnih del. Posebej je izpostavila , da se pozna vpliv sistematičnega dela na akvarelni tehniki, da pa so tudi dela v akrilu in olju na zavidljivem umetniškem nivoju. Poudarila je , da je k kvaliteti nastalih del nedvomno prispevalo zelo aktivna mentorska podpora akademskega slikarja Jurija Kravcova, ki si je vzel čas za vsakega udeleženca in marsikomu s smernicami pomagal odkriti nov kamenček v mozaiku likovne umetnosti.
Za kulturni program na otvoritvi je z izbranimi skaldbami poskrbela citrarka Brigita Nagode. Odprtje se je zaključilo ob družabnem srečanju in dobrotah , ki so jih pripravile kuharice Doma Marije in Marte. Razstava bo na ogled do konca meseca avgust, ko se preseli v Doma starejših Logatec.
( fotografije so prispevali Janez Platiše, Binca Lomšek, Janez Ovsec...)
Seznam udeležencev: Janez Ovsec Sonja Mihelčič Dušan Mihelčič Jurij Kravcov Romana Pirnar Milena Jureš Milena Rupnik Olga Petrovčič Zvezdana Zatler Magdalena Tomaževič Jožef Matjašec Tone Tajip Hasani Tončka Madon Cecilja Žmahar Weber Mojca Binca Lomšek Ivan Lorenčič Mojca Novak Judita Mandelc Kunčič Marta Mertelj Luka Miklavžič Darja Kemperle Kara Kalajžič Nada Radonjič Nada Tomazin Dokl Zora Završnik Črnologar Alda Grudina Silvana Maligoj Marjan Milanič Aleksandra Rusjan Vera Vukadin Banić

Oglejte si tudi