Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
15°C
JUTRI
22°C
14°C
Oceni objavo

Center za duševno zdravje odraslih Logatec zaživel v novih prostorih

Tudi dež ni mogel pokvariti slovesnosti ob uradnem odprtju Centra za duševno zdravje odraslih Logatec, ki po novem deluje v novih prostorih v IOC Zapolje III 1-B. Slovesnost je bila 24. oktobra 2023.


Čeprav smo novih, svetlih in funkcionalnih prostorov zagotovo najbolj veseli prebivalci občine Logatec, pa bodo ekipe zdravnikov ter zdravstvenega osebja poskrbele za vse, ki bodo potrebovali pomoč na področju duševnega zdravja, tudi čez mejo naše občine - občina Postojna, Ilirska Bistrica, Cerknica, Loški potok, Horjul, Vrhnika, Borovnica, del občine Ljubljana in Vipava.


Prednost Centra je zagotovo v tem, da se posamezniku, ki potrebuje tovrstno pomoč, predhodno ni treba naročiti - vsakdo se lahko oglasi na lokaciji, pokliče po telefonu ali pošlje e- sporočilo.


Novi prostori Centra za duševno zdravje v IOC Zapolje prijazni do uporabnikov in zaposlenih

V prostorih Doma zdravje v IOC Zapolje – srednji stolpič - je za potrebe Zdravstvenega doma Logatec začel delovati Center za duševno zdravje Logatec. V Centru za duševno zdravje se nahaja šest ambulant za psihiatre, prostor za timsko delo, prostor za izobraževanja, sprejemno pisarno, čakalnico, dva tehnična prostora in sanitarije. Občina Logatec je dela na projektu v oktobru 2022 zaupala Gradniku d. o. o., Trzin, ki je dela uspešno zaključil v juliju, v mesecu avgustu je bilo nato pridobljeno še uporabno dovoljenje. Izvedbo investicije je vodila Občina Logatec, del sredstev zanjo pa je v obliki sofinanciranja namenilo Ministrstvo RS za zdravje. Z novimi prostori, ki ustrezajo sodobnim standardom, Občina Logatec zasleduje razvojne cilje države, s katerimi želi zagotovitvi enake pogoje za zadovoljevanje skupnih potreb prebivalcev zdravstvenega varstva na primarni ravni, in sicer z namenom zagotoviti manjkajoče površine za opravljanje te dejavnosti. Seveda ne smemo pozabiti na primarni cilj te večje infrastrukturne investicije, to je zagotoviti ustrezne pogoje za opravljanje zdravstvenih storitev, boljšo oskrbo bolnikov in kakovostnejšo zdravstveno obravnavo v skladu s sodobnimi standardi.

 

Drugi cilji projekta so bili:

- ureditev prostorov, ki ustrezajo standardom dejavnosti;

- usklajenost investicije s prostorsko-tehničnimi smernicami

ministrstva za zdravje;

- ohraniti strokovno raven in zagotoviti primerne pogoje za

delo osebja;

- zagotoviti večjo dostopnost do zdravstvenih storitev;

- zagotoviti kvalitetne storitve, varnost, dostopnost ter enake

možnosti za zdravljenje za vse prebivalce občine in druge paciente,

ki koristijo storitve ZD Logatec,

- doseganje višje celovite kakovosti poslovanja.

Želimo si, da bi se v novih prostorih Centra za duševno zdravje odraslih Logatec dobro počutili tako uporabniki kot zdravstveno osebje ZD Logatec

.

Oglejte si tudi