Logo MojaObčina.si
DANES
3°C
1°C
JUTRI
7°C
0°C

VABILO NA POHOD OD ZAVRATCA DO IDRIJE

##VIEWS##
Organizator: Zavod za turizem Idrija
Kontaktni podatki organizatorja: Katarina Kenda.
Vstopnina: 5 eur
V primeru dežja pohod odpade.

Vabimo vas, da se pridružite vodenemu pohodu, ki ga  v soboto, 7. oktobra 2023 organizirata Planinsko društvo Idrija in Geopark Idrija (Zavod za turizem Idrija) ob Mednarodnemu dnevu geopestrosti.

 

Pohod je namenjen vsem, ki bi želeli pobliže spoznati nekatere naravne in zgodovinske zanimivosti Geoparka Idrija. Pohod bodo vodili vodniki PD Idrija.

Program:

-          Ob 7:00 odhod s posebnim avtobusom z avtobusne postaje v Idriji do Zavratca, kjer nam bo domačin predstavil zgodovino kraja.

-          Ob 8:00 začetek pohoda v Zavratcu. Najprej se bomo spustili v dolino Črne do Bezjakovega slapa, ob katerem so še vidne razvaline nekdanjega mlina. Naprej nas bo pot vodila do naselja Ravne pri Žireh in od tam do naravne znamenitosti Tomaževe mize. Od Tomaževe mize bomo nadaljevali v Dole mimo gostilne Pr' Gantari do spominske plošče kjer je leta 1944 strmoglavilo letalo B-24 J Liberator. 

-          Od obeležja bomo skozi Rupe nadaljevali pot v Jelični vrh in se mimo Govekarja spustili do Idrije.

 

Vsega skupaj bo okrog 5 ur čiste hoje, ki ne bo preveč naporna. Počitkov in postankov za posredovanje informacij o naravnih in zgodovinskih zanimivostih na poti bo skupno za okrog 3 ure.

Prijave na pohod:

Prosimo, da se za pohod prijavite čimprej, saj prijave sprejemamo le do zapolnitve 35 prostih mest v avtobusu. Če po prijavi ugotovite, da se pohoda ne boste mogli udeležiti, prosimo, da

to čimprej sporočite.

Naslov za vse prijave, sporočila ter informacije je Silvij Močnik, tel.: 041 215 729, e-naslov:

silvij.mocnik@siol.net.

Avtobusni prevoz iz Idrije bo v Zavratec organiziran s posebnim avtobusom, prispevek za avtobus znaša 5 €.

V primeru slabe vremenske napovedi  bo pohod odpovedan. Informacija o tem bo po potrebi objavljena najkasneje do petka, 6. 10. do 12. ure.

 

Udeleženci se pohoda udeležujejo na lastno odgovornost. Za hrano in pijačo poskrbijo udeleženci sami iz nahrbtnika (bo pa ob poti poskrbljeno tudi za manjše okrepčilo).

 

Organizatorja: Planinsko društvo Idrija in Geopark Idrija (Zavod za turizem Idrija).     

 

Oglejte si tudi