Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

V praznični december z nami

Pred nami je zadnji mesec leta 2015 ali veseli december, kot mu pravijo mnogi. Da bo ta čarobni mesec še bolj poln in bogat, smo v našem društvu pripravili kar nekaj prijetnih aktivnosti in dogodkov.

Tako vas že takoj na začetku meseca vabimo na kulturni dogodek ob Prešernovem rojstvu, na kulturni večer z Mileno Miklavčič, žirovsko pisateljico, publicistko in ljubiteljsko raziskovalko preteklosti, ki je leta 2013 izdala raziskovalno, etnološko obarvano delo, napisano v obliki zgodb z naslovom OGENJ, RIT IN KAČE NISO ZA IGRAČE. Dogodek bo popestrila Petra Herič, ki nas bo z violino popeljala v svet glasbe.

Tudi letos za vse otroke naše občine v gasilskem domu na Logu v sodelovanju z župnijo Brezovica pripravljamo obisk prvega moža decembra – Miklavža. Izdelovali bomo prav posebne novoletne čestitke iz svilenih barvnih niti, spoznali se bomo z novo tehniko šivanja in ustvarjanja – "patchwork" in tudi letos odšli na pohod z baklami.


Poleg bogatega decembrskega dogajanja obujamo tudi naše pododdelke. Vabimo vas k našim novo zasnovanim sekcijam. Nekatere so že v polnem teku, nekatere se še prebujajo.

V novo literarno sekcijo, ki jo vodi Jasna Vidakovič, smo povabili učence OŠ Log - Dragomer. Vabimo pa tudi vse srednješolce in ostale, ki se radi izražate s pisanjem in vas branje takšne ali drugačne literature navdušuje. Na zaključku sezone bomo skupaj zbrali najlepše članke, zgodbe, verze in poezijo ter izdali skupno knjižico. Za vse informacije in vprašanja z naslova te sekcije smo vam na voljo preko društvenega telefona.

Ustanovili smo tudi glasbeno sekcijo – bend, katerega mentor je Julijan Erič. Glavni namen glasbene sekcije je povezati ustvarjalce različnih starosti z univerzalnim jezikom glasbe. Vabljeni so otroci in odrasli, tako izkušeni kot začetniki, vsi željni druženja in glasbenega učenja. Spoznavali bomo glasbo na način medsebojne komunikacije, improvizacije in skupnega igranja. Delavnice potekajo vsako drugo nedeljo v mesecu ob 18.30 na Loški cesti 12 v prostorih stare šole. Na delavnico je potrebno prinesti le svoj inštrument in dobro voljo. Kdo je Julijan? Julijan Erič je blues in rock kitarist mlajše generacije slovenskih glasbenikov, ki že deset let redno javno nastopa v različnih zasedbah in z raznimi priznanimi glasbeniki; skupaj z bratom Mihom Eričem zadnja leta še posebej prodorno z zasedbo Prismojeni Profesorji Bluesa, ki se nam je že predstavila. Ima več kot 7 let izkušenj s poučevanjem kitare. Redno je zaposlen na zasebni glasbeni šoli Vox kot učitelj kitare. Kljub vsej "poplavi" aktivnosti z veseljem in zagnanostjo prevzema tudi vlogo mentorja našega benda. 

Društvo si želi ustanoviti tudi novo plesno skupino za srednješolce. Prijave za skupino sprejemamo preko društvenega telefona.

Tudi folklorni skupini se lahko pridružite. Skupino Nageljček vodi Nataša Kogovšek. Vaje so vsak torek ob 16.00 v OŠ Log - Dragomer. Pridružite se nam.

Tisti, ki radi pojete in imate radi glasbo, ki prepevate v avtu ali doma, v kopalnici, mladi, malo starejši ... starejši vas vabimo, da se nam pridružite. Peli bomo vesele in za uho prijetne slovenske popevke. Na kitari nas bo spremljal Iztok Urbanc. 

Z veseljem vam sporočamo tudi, da je novembra naše društvo končno svobodno zadihalo v novih prostorih stare šole na Logu (nad vrtcem). Prostore si delimo s planinskim društvom Rega. Večji del naših dejavnosti se bo torej od zdaj naprej odvijal na tej novi lokaciji, ki smo jo skrbno pripravili in opremili za nemoten potek delavnic. Pod isto streho ima naša glasbena skupina zagotovljen tudi prav poseben prostor, ki je nekoliko bolj akustično izoliran in tako primernejši za nemoteno izvedbo vaj. Na tem mestu, bi se radi zahvalili Občini Log - Dragomer, ki je uslišala naše dolgoletno hrepenenje po lastnih prostorih in nam zagotovila lep prostor za nemoteno ustvarjanje. Hvala.


Kontakt:
elektronska mpošta: kud.kosec@gmail.com,
tel. št.: 064 159 939,
Facebook: KudKosec.

 

KUD KOSEC

Oglejte si tudi