Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Predsednik države sprejel svetovne prvakinje iz ŠŠD Log - Dragomer

Vabilo na sprejem najboljših slovenskih športnikov leta 2013, ki ga je v četrtek, 19. decembra 2013, v predsedniški palači gostil predsednik države Borut Pahor, so prejele tudi zmagovalke letošnjega svetovnega prvenstva v cheerleadingu in cheer plesu: Špela in Liza Urbančič, Ingrid Sever, Natalija in Anja Turk ter Bojana Lončar.

Leto 2013 je bilo za vse poznavalce slovenskega cheerleadinga zgodovinsko. Glede na hrupen sprejem, ki ga je ŠŠD Log - Dragomer v gostilni Toscana pripravilo kar dvakrat, pa verjetno noben občan Loga - Dragomerja ni prezrl uspeha slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Orlandu na Floridi. Z dvema zlatima medaljama ter srebrno in bronasto se je Slovenija uvrstila na drugo mesto po številu osvojenih medalj, takoj za ZDA, zibelko tega atraktivnega mladega športa. Slovenska himna je prvič zaigrala po zaslugi izjemnega nastopa Ingrid, Natalije, Anje in Bojane v kategoriji dekliških skupinskih dvigov (Allgirl Group Stunt), v drugo pa po briljantni plesni predstavi sester Špele in Lize Urbančič. Dekletom je bil nastop na tem največjem svetovnem tekmovanju v športu, s katerim se v svetu ukvarja približno 3,5 milijona ljudi, cilj, za katerega so trdo delala več let, naslov prvakinj pa uresničitev najbolj skritih sanj! 

Poleg izjemnih športnih dosežkov je slovenski cheerleading postal zmagovalec tudi na športno-političnem področju. Po večletnih prizadevanjih je Športna cheerleading zveza Slovenije (CZS) na skupščini OKS-ZŠZ dne 17. decembra 2013 postala polnopravna članica slovenske olimpijske družine, kot nacionalna panožna športna zveza. Povabilo predsednika države najboljšim slovenskim cheerleaderkam in cheer plesalkam na slavnostni sprejem v predsedniško palačo ter povabilo OKS-ZŠZ in Društva športnih novinarjev na prireditev Športnik leta 2013 v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma v Ljubljani je bil še zadnji kamenček v mozaiku prizadevanja za priznanje cheerleadinga in cheer plesa kot športa. ŠŠD Log - Dragomer svojim Žabicam in Pegicam znova ponosno čestita in jim tudi v prihodnosti želi obilo vztrajnosti, zdravja, medsebojnega spoštovanja ter dobrih treningov na njihovi športni in osebni poti.

Oglejte si tudi