Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Žabicam 5 naslovov evropskih prvakov

Slovenski "cheerleaderji" in "cheer" plesalci so se zadnji vikend junija (27. in 28.) izvrstno predstavili na mladinskem in članskem prvenstvu stare celine, na katerem je sodelovalo preko 3000 udeležencev iz 24 držav. Prav za slovenske predstavnike je bil dogodek še posebej pomemben, saj je prvenstvo potekalo ob bučni podpori polnih tribun ljubljanske Hale Tivoli. Slovenijo so v 20 od 24 tekmovalnih kategorij zastopali tekmovalci iz 7 društev in državi gostiteljici pritekmovali 16 medalj, od tega 5 zlatih, 4 srebrne in 7 bronastih!
Prvi dan prvenstva, v soboto, so Žabice prikazale sedem tekmovalnih nastopov in slovenska himna je po njihovi zaslugi zadonela iz mladih grl kar trikrat! Z izjemnima predstavama v kategorijah "freestyle" in "jazz cheer" plesnih parov sta gledalce in sodnike prepričali sestri Špela in Liza Urbančič ter njuni neverjetni zbirki letošnjih tekmovalnih uspehov (naslov svetovnih prvakinj in dvakratni naslov državnih prvakinj) dodali še dvojni naslov evropskih prvakinj! Z zlato kolajno sta se okitila tudi Ida Grom in Matevž Remškar, lanska evropska podprvaka in aktualna državna prvaka v kategoriji partnerskih dvigov, na zmagovalni oder pa so stopile tudi Vanja Potočnik, Ingrid Sever ter sestri Natalija in Anja Turk, ki so v najkonkurenčnejši kategoriji (25 ekip), to je dekliški skupinski dvigi, osvojile odlično tretje mesto! S četrtim mestom v kategoriji mešanih skupinskih dvigov so medaljo za las zgrešili Anže Zadravec, Ingrid Sever, Vanja Potočnik in Natalija Turk; Žabice (Frogs), lanske evropske prvakinje in zmagovalke evropske "cheer" lige za leto 2014 v kategoriji mešanih "cheerleading" skupin, pa so morale v tej kategoriji tokrat priznati premoč ekipam iz Nemčije, Norveške in Rusije ter se kljub odlični predstavi zadovoljiti s šestim, v kategoriji "jazz cheer" plesnih skupin pa z osmim mestom.

Nedeljski del prvenstva je bil rezerviran za mladinske kategorije. Žabice so se predstavile s petimi nastopi v štirih "cheerleading" kategorijah in ponovno poskrbele za to, da je v Hali Tivoli odzvanjala slovenska himna! Najprej sta z izjemno predstavo (konkurente sta premagala z največjo razliko v točkah) na najvišjo stopnico stopila Loti Obal in Gal Tola, za največje presenečenje v domačem taboru pa so poskrbeli Just Karlo Kante, Tarin Kulenović, Lea Košir in Nina Tomažič, ki so ugnali vso konkurenco v kategoriji mešanih skupinskih dvigov! V isti kategoriji so se četrtega mesta veselili Gal Tola, Anja Križmančič, Tadeja Judež in Lucija Kosednar, prav tako četrte pa so bile v naštevilčnejši kategoriji (21 ekip), dekliških skupinskih dvigih, tudi Loti Obal, Zala Bergant, Nina Tomažič in Laura Maja Košir. Mešana "cheerleading" skupina Žabice, lanski evropski in letošnji državni podprvaki, se je z najboljšo predstavo tekmovalne sezone 2014/2015 uvrstila na osmo mesto.

ŠŠD Log-Dragomer ponosno čestita vsem tekmovalcem in trenerjem (Matevž Remškar, Vanja Potočnik, Jessica Walz, Tamara Brudar, Ana Janko, Jan Gomboc) za odličen zaključek tekmovalne sezone in se vsem navijačem zahvaljuje za glasno podporo na tribunah! GO FROGS!

Oglejte si tudi