Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Veseli pustni čas v vrtcu Dragomer

Na pusta smo se v vrtcu pripravljali že teden dni prej. Krasili smo igralnice, se učili pustnih pesmic, mlajši otroci so se šemili in premagovali strah pred pravimi maskami. Z izdelovanjem dekoracije so še posebej pohiteli starejši otroci, ki so nam pobegnili na zimovanje na Rakitno.
Mlajši otroci iz skupin Mali prstki, Sončna soba in Klobučki so s skupnimi močmi izdelali veliko maškaro – robota iz odpadnih materialov. Tudi najmlajše Bibe so pomagale in naredile prave antene. Robot Robi, kot so ga poimenovali otroci, sedaj krasi naš hodnik. Ker je izdelan iz odpadnih materialov, nam bo prišel prav tudi v ekokotičku, ki je še v nastajanju. 

Kot vsako leto smo se vsi najbolj veselili pustnega rajanja. Polni novih doživetij in vtisov so otroci že v ponedeljek pripovedovali, kako je bilo na rajanju v gasilskem domu na Logu. Komaj so čakali, da se s svojimi opravami pokažejo tudi nam. Tako v torek navsezgodaj zjutraj v vrtec niso prišli otroci – prišli so gasilci, batmani, gusarji, pikapolonice, princeske, čebelice in še bi lahko naštevala. 

Po zajtrku smo se skupaj zbrali otroci iz prizidka in A-vhoda, otroci iz B-vhoda so rajali v svojih igralnicah. Imeli smo pravo modno revijo, vse maškare so se pogumno pokazale in pozirale, ples je trajal dolgo v dopoldan. Medtem smo se šle male maškare pogumno pokazat tudi starejšim. Imeli smo se super, zimo smo pa tudi odgnali, kajne?

 

Sabina Miklavčič

Oglejte si tudi