Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
11°C
PON.
26°C
12°C
Oceni objavo

Srečanje prostovoljk programa »Starejši za starejše«

Vsako leto se prostovoljke, povezane v notranjski koordinaciji, ki delujejo v programu »Starejši za starejše« srečajo v eni od občin, ki se povezujejo v ta program v okviru v notranjske regije. Letos je bilo organizator srečanja Društvo upokojencev Dragomer – Lukovica, ki na tem področju aktivno deluje že od leta 2006. Nosilec projekta je Zveza društev upokojencev Slovenije. V našem društvu na projektu dela 9 prostovoljk. 
Trenutno imamo v program vključenih 376 naših sokrajanov, ki so starejši od 69 let. Obiskujejo jih naše prostovoljke in si prizadevajo oblikovati in graditi medsebojno sožitje. Vsi si želimo, da ostanemo čim dlje v domačem okolju aktivni in zdravi , predvsem pa si prizadevamo, da ne bi bil nihče osamljen in zagrenjen. 
Cilji projekta so namenjeni starejšim, osamljenim in pomoči potrebnim, ki jih poskušamo z različnimi oblikami aktivnosti vključiti vanje, jim olajšati stisko in polepšati starost, opozoriti strokovne službe na posamezne probleme starejših in tako povečati njihov vpliv v celotni družbi. Zato je potrebno krepiti medsebojno sodelovanje. Staramo se vsi, problemov je veliko in se še povečujejo z naraščanjem števila starejših, zato je vsako povezovanje znotraj sistema socialnega varstva, prostovoljstvom in aktivnimi deležniki pomembno pri reševanju problemov starejših. 
V skupini notranjske koordinacije katere koordinator je Boris Krašovec deluje osem DU: Vrhnika, Logatec, Rakek, Cerknica, Pivka Loška dolina ,Bloke in Dragomer. 
Letošnjega srečanja se je udeležilo 60 prostovoljk in je potekalo v prijetnem vzdušju v gasilskem domu v Dragomerju. Pripravile smo prijeten ambient v jesenskem vzdušju obogaten s kratkim kulturnim programom. Navdušil je pevski otroški zborček iz vrtca ob spremljavi kitare, pripravili smo krajši izbor pesmi lokalnih avtoric. Zbrane sta nagovorila župan g. Miran Stanovnik in predsednica DU Inka Zdravkovič. Srečanje se je nadaljevalo s pogovori in izmenjavo izkušenj med prostovoljkami. Vsem, ki so aktivno sodelovali pri pripravi in izvedbi srečanja se toplo zahvaljujemo. Najboljša naložba v življenju je medsebojna pomoč ter urejeni medčloveški odnosi in zanje se je vredno potruditi. 

Marija Draksler, Dragica Krašovec


Oglejte si tudi