Oceni objavo

Jesenska Zelemenjava

V okviru jesenske zelemenjave se menjajopridelki, recepti, izkušnje in navdihi z domačega vrta. Naš skupni cilj je, da na solidaren in zabaven način povežemo vse navdušence dobrot in lepot z domačega vrta ter to navdušenje raztrosimo tudi med ostale sokrajane. Tudi tokrat smo se v toplem jesenskem popoldnevu na travniku za stavbo občine Log - Dragomer ponovno zbrali zelenoprsti navdušenci, da bi izmenjali odvečne jesenske pridelke iz naših vrtov. Ob prijetnem druženju smo najprej izmenjali nekaj besed o pripravi grozdnega soka, kako negovati in uspešno presaditi jagode, kako in na kak način uporabljati sladki pelin za čaj ter kdaj in kateri česen posaditi v jesenskem času.

Jesenski večeri so kar hitro hladni, kajti  sonce se hitro skrije  za sosednji hrib,         tako  da smo se po eno urnem druženju poslovili in vsak je odšel v toplino svojega domačega ognjišča, kjer bomo ob domačih čajčkih preživeli hladne in temne zimske dni ob načrtovanju naših vrtov za naslednje leto. Za vrtnarje pač nikoli ni počitka.

Na ta sončni četrtek je bilo prav prijetno spet priti skupaj. Okrepili smo stara zelena prijateljstva in sklenili nekaj novih. Vsi smo se strinjali, da se  zagotovo dobimo spet na zdaj že tradicionalni februarski Semenjavi. Strinjali smo se tudi, da bi bilo zanimivo poslušati kako predavanje na temo pravilnega gnojenja, skrbi za sadno drevje in/ali skrbi za vrtnice. Mi poskrbimo za kvalitetna predavanja in delavnice, vi pa poskrbite za dobro voljo. Za termin dogodka spremljajte Naš časopis in Facebook stran KUD Kosec.

 

KUD Kosec

Oglejte si tudi