Oceni objavo

Družabništvo ob manjših opravilih

Spoštovani občani, prostovoljci Podaj roko v Občini Log–Dragomer od začetka letošnjega leta izvajajo prostovoljsko pomoč v obliki družabništva ob manjših opravilih, ob pogovoru in s prostovoljstvom v pisarni, kjer smo vam na voljo pri iskanju koristnih informacij.

Z veseljem spremljamo družabništva, ki se razvijajo med našimi prostovoljci in starejšimi občani – ti vam priskočijo na pomoč pri spremstvu, kakšnem manjšem opravilu, kot je nakup živil, predvsem pa z vami preživijo kakšno urico ob lepem pogovoru in klepetu, ki pogosto šteje največ.

V Pisarni za starejše nudimo pomoč pri organizaciji prevoza: pri iskanju taksijev, pri preverjanju cene prevoza, za vas pregledamo aktualne vozne rede avtobusov in podobno. Prostovoljci Podaj roko! vas prav tako lahko spremljamo k zdravniku ali pri drugem nujnem opravku. Prostovoljci žal zaenkrat ne izvajamo prevozov, saj je za to potrebna posebej organizirana ureditev prevozov na ravni občine.

Občani, toplo vabljeni, pokličite nas na telefonsko številko 041 349 812 ali  nas obiščite v Pisarni za starejše (v poletnem času smo odprti ob ponedeljkih med 10. in 12. uro): obrnite se na nas, če iščete pomoč pri iskanju informacij, če bi bili veseli rednega družabništva ali pa potrebujete pomoč pri kakšnem manjšem opravilu ali spremstvu. Prostovoljci se z vami najprej srečajo in skupaj oblikujete dogovor, kako bo pomoč potekala - da bo tako vam kot tudi prostovoljcu lepo.


Katja Bhatnagar v imenu ekipe Podaj roko!

Oglejte si tudi