Oceni objavo

Posodobili bodo košarkarsko igrišče

Log – Dragomer, 9. junij 2022  - Občina Log – Dragomer naj bi predvidoma v ?? sanirala dotrajano asfaltno podlago na košarkarskem  igrišču v Športnem parku na Logu. Kot so sporočili, so za investicijo na razpisu Fundacije za šport uspeli pridobiti slabih 23 tisočakov, oziroma 37 odstotkov celotne vrednosti projekta.

Občina Log – Dragomer vsako leto na razpis Fundacije za šport prijavi projekt s katerim želijo izboljšati pogoje za športno vadbo v občini. Tako so denimo s sredstvi Fundacije pred šestimi leti na Logu uredili nogometno igrišče z umetno travo, niso pa bili denimo uspešni s prijavo za preplastitev atletske proge pri osnovni šoli. Letošnje leto je Občina na razpis prijavila projekt prenove košarkarskega igrišča v Športnem parku na Logu ter uspela pridobiti sredstva v višini 22.947 evrov. Na razpis za področje gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi je tokrat prispelo kar 228 vlog, katerih vrednost je močno presegla razpoložljiva sredstva. Na razpisu so tako razdelili 2,44 milijona evrov, višina zaprošenih sredstev pa je bila kar 8.136.280 evrov. Občina Log – Dragomer se je na razpisu potegovala za sredstva v višini dobrih 38 tisočakov, komisija je odobrila okoli 23 tisoč evrov.

Ocenjena vrednost projekta je 62.450 evrov. Izbrani izvajalec naj bi v sklopu prenove posodobil dotrajano igrišče, ki se je na določenih mestih že posedlo, v asfaltni podlagi pa so nastale tudi razpoke. Dela bodo tako obsegala odstranitev poškodovanega asfalta, ureditev drenaž ter priklop na meteorni kanal. Zabetonirali bodo nove temelje za koše, uredili ustrezne naklone igrišča, asfaltirali dobrih 500 m2 površine za igrišče ter nanjo položili še sedem slojno športno podlago. Na igrišču bodo postavili dva nova košarkarska koža ter dva rokometna gola, zamenjali bodo obstoječo razsvetljavo in postavili nove klopi.

Na Občini so sredstev Fundacije veseli, saj je bilo igrišče dotrajano in zagotovo potrebno prenove. Sicer pa naj bi s pomočjo evropskih sredstev financirali še dva projekta. Na Občinski upravi pripravljajo prijavo za pridobitev nepovratnih sredstev za ureditev fitnesa na prostem v Športnem parku na Logu in v Športnem parku v Dragomerju. Naši sogovorniki upajo, da bodo posodobljene športne površine z novimi vsebinami v oba športna parka privabili še več obiskovalcev,tako otrok, kot tudi starejših obiskovalcev, ki bodo lahko bolj kakovostno in v športnem duhu preživeli svoj prosti čas.

 

Pri vrtcu v Dragomerju želi Občina urediti pumptrack.

Projekt je ocenjen na skoraj 50 tisočakov, delež sofinanciranja evropskih sredstev (ESSR) pa naj bi bil 66 odstoten. V okviru projekta naj bi zgradili kolopark, uredili javno razsvetljavo in postavili pametne klopi, kjer bodo obiskovalci lahko polnili električna kolesa in telefone. Naši sogfovorniki so še povedali, da je projekt voden preko LAS Barje, kjer sodeluje tudi Občina Borovnica s svojim pumptrackom.

S sredstvi LAS Barja pa naj bi sofinancirali tudi ureditev in postavitev dveh manjših fitnesov na prostem. Novi športni površini s telovadnimi orodji naj bi postavili v ŠP Log in ŠP Dragomer. Ocenjena vrednost projekta je 63.768,91 evrov z ddv, računajo na evropska sredstva v višini 40 odstotkov ocenjene vrednosti projekta. Fitnes v Športnem parku v Dragomerju bodo umestili za košarkarsko igrišče, v Športnem parku na Logu pa bo ta postavljen ob novi povezovalni poti, vzporedno z nogometnim igriščem.

 

V. L.

Foto: V. L.

Oglejte si tudi