Oceni objavo

Plakete za lepše okolje podelili v sedmih kategorijah

Log–Dragomer, 18. oktober 2023: V želji po ohranjanju lepote in urejenosti okolice domov, vrtov, javnih površin in drugih objektov v občini Log–Dragomer so v Kulturno-umetniškem društvu Kosec drugič zapored podelili plakete in priznanja za lepo urejeno okolje. Tako kot lani so laskave nazive podelili v sedmih kategorijah.

KUD Kosec je lansko leto na pobudo Borisa Smirnova ustanovil Komisijo za lepše okolje z željo, da bi bila občina Log–Dragomer kraj, kjer je lepo in prijetno živeti. »Ker društvo Kosec že skozi svojo funkcijo skrbi za kulturo in prijetno bivanje v okraju, je tudi namen komisije, da ocenjuje in spodbuja krajane k urejenosti bližnje ter širše okolice,« so nam pojasnili v Koscu. K sodelovanju so povabili tudi občane, ki so jih prosili, naj jim posredujejo predloge najlepše urejenih hiš z okolico, balkonskih rož, skalnjakov, vrtov, poslovnih zgradb in športnih ter javnih objektov.

Nekaj predlogov so dodali tudi člani komisije, ki so po dolgem in počez prečesali občino ter izmed vseh predlogov izbrali tiste, ki si zaslužijo še posebno pozornost. Z navdušenjem so opazovali lepoto rastlin, ki se bohotijo s teras, balkonov in okenskih polic občank ter občanov, si ogledali lepo urejene stavbe, vrtove in skalnjake, jih poslikali ter med vsemi predlogi izbrali najlepše. »Tudi tokrat je bila odločitev, kdo je najboljši, precej težka, saj imamo res izjemno skupnost, ki skrbi za lepo okolje svojih domov in okolice,« smo izvedeli na prireditvi ob podelitvi priznanj. Komisija v sestavi članov: Mojce Zver, Anice Vengust, Borisa Smirnova, Jane Prah, Mete Maček In Mojce Premus je priznanja podelila v sedmih kategorijah. Osredotočili so se predvsem na kotičke, ki lepšajo občino, a so na terenu opazili tudi take, ki so jih zbodli v oči in niso v ponos kraju ter krajanom.

Dobitniki Plakete Kosec:

- Plaketa Kosec za najlepše urejen javni objekt: Pizzerija Siciliana,

- Plaketa Kosec za najlepše urejeno javno igrišče: Nogometno društvo Dragomer,

- Plaketa Kosec za najlepše urejen vodni park: Karolina Jenko,

- Plaketa Kosec za najlepše urejeno hišo in rožni vrt: družina Švab,

- Plaketa Kosec za najlepše balkonsko in vrtno cvetje: družina Tosič,

- Plaketa Kosec za najlepše urejen zelenjavni vrt: družina  Kokalj,

- Plaketa Kosec za najlepše urejen skalnjak: družina Narobe.

 

Priznanje Kosec za lepo okolje:

- družina Jurič,

- družina Jerina,

- družina Kuntarič,

- družina Kovačič,

- družina Kavčič,

- družina Kupljen,

- družina Kuzma,

- družina Lorber,

- družina Djipan,

- MarinkaLogar,

- družina Zorec,

- Anica Namjestnik,

- MAPA d. o. o. Dragomer,

- AC ARVI d. o. o. prodaja – servis BMW,

- Občina Log–Dragomer,

- Pump park Ferjanka,

- Športno-plezalno društvo Korenjak.

 

Prireditev so popestrili tudi s kulturnim vložkom. Za prijetno glasbeno osvežitev dogodka sta poskrbeli nadarjeni mladi pevki Manca Čavlek in Lija Vindišar, ki sta zapeli pesem »Ne bodi kot drugi«. V duhu skrbi za lepo okolje so dogodek zaključili s predavanjem Katje Strgar iz podjetja Pro horto iz Črnuč, ki je spregovorila o urejanju vrtov. Ob tej priložnosti so se zahvalili tudi cvetličarni Vrtnega centra Gašperlin, ki so KUD Kosec z velikim znanjem, ročnimi  spretnostmi in ustvarjalnostjo  pripravili domiselne šopke in čudovite lončnice.

 

V. L., foto: V. L.

Oglejte si tudi