Oceni objavo

Odprt razpis za priključek pri dializnem centru

Log - Dragomer, 16. marec 2022 – Občina Log - Dragomer išče izvajalca del za ureditev novega uvoza pri dializnem centru. Ta naj bi razbremenil in sprostil promet po Šolski cesti.

Občina Log - Dragomer je v želji, da bi bila pot v šolo kar se da varna in prijetna, na cesti pa manj gneče, že pred leti začela načrtovati nov uvoz na regionalno cesto pri dializnem centru. Pred enim letom so zgradili predobremenilni nasip, s katerim so utrdili teren. Konsolidacija tal oziroma proces iztiskanja vode iz por zasičene zemlje zaradi obremenitve tal je že zaključena. DRSI, ki na tem območju gradi pločnike, je na delu zemljišča, ki je v njeni lasti, že odstranila predobremenilni nasip ter zgradila cesto. Kmalu naj bi na svojem zemljišču to storila tudi Občina Log - Dragomer.

»Dne 23. 2 .2022 smo za gradnjo Uvoza Fresenius pridobili gradbeno dovoljenje. Trenutno poteka razpis za izvajalca del in izdelava varnostnega načrta za gradnjo, ki je pogoj za prijavo gradnje na Upravni enoti Vrhnika. Dela pri gradnji bodo obravnavala Ureditvi povezave za Fresenius s priključkom na R2-409/0300 Brezovica–Vrhnika v km 4,934 DE, ki je predviden na pododseku Daljinske kolesarske povezave od km 4.780 do km 5.240 v skladu s projektom naročnika DRSI,« so nam pojasnili na Občini. Nova cestna povezava bo urejena na sedanji travnati površini in bo regionalno cesto povezala s Šolsko ulico. V sklopu izgradnje novega uvoza bodo odstranili predobremenilni nasip ter nato uredili uvoz z ureditvijo asfaltirane cestne povezave, v sklopu del bo urejeno tudi odvodnjavanje, zgrajen hodnik za pešce, ki bo navezan na obstoječi pločnik, bankine in nasipne brežine. »Tako se izvede povezovalna cesta od priključka do obstoječe ulice v predvideni širini vozišča 2 x 3,00 m, z enostranskim hodnikom za pešce v širini 1,50 m na levi strani ceste ter urejeno bankino v širini 1,00 m na desni strani vozišča v dolžini ceste ca. 20,00 m,« smo še izvedeli.

 

V. L., foto: V. L.

Oglejte si tudi