Oceni objavo

Vabimo k vpisu v DVIG-ovo študijsko leto 2023/24

Študijsko leto začenjamo drugi teden v oktobru, končali bomo konec  aprila ali maja v dogovoru s študenti. Srečanja potekajo v Domu krajanov Dragomer. Prijave sprejemamo na dvig@iold.si ali po telefonu  031 254 125 (Joži).  Vsak študent v izbranem študijskem programu plača letno članarino (20€ za upokojence in študente, 25€ za zaposlene), v izbranih študijskih programih pa še podporno članarino. Na prvem srečanju vas bomo prosili, da izpolnite prijavnico za izbrani študijski program.

 

ŠPANŠČINA

Nadaljevalni tečaj, vodi naravna govorka  Anny Prada Stopar

40 ur, vaš prispevek: podporna članarina 30 € mesečno pri udeležbi 6 študentov. Srečanja: predvidoma vsak četrtek ob 19:00.

 

Konverzacija v španščini, vodi naravna govorka Anny Prada

40 ur, vaš prispevek: podporna članarina 50 € mesečno, konverzacijo bomo organizirali, če bodo vsaj 4 prijave. Srečanja: predvidoma vsak četrtek ob 17:30.

 

RUŠČINA

Nadaljevalni tečaj, v sodelovanju s Cankarjevo knjižnico Vrhnika vodi naravna govorka prof. Alla Gorše.

50 ur, srečanja predvidoma vsak četrtek od 10:00 do 11:30. Vaš prispevek: podporna članarina 30€ mesečno, ob udeležbi vsaj 8 študentov.

 

Začetni tečaj v sodelovanju s Cankarjevo knjižnico Vrhnika, vodi naravna govorka prof. Alla Gorše

35 ur, srečanja: po dogovoru. Vaš prispevek: podporna članarina 32€ mesečno, tečaj bomo izpeljali, če bo vsaj 6 prijav.

 

NEMŠČINA, začetni tečaj - vodja Katja Berden, naravna govorka.

40 ur, srečanja: po dogovoru. Vaš prispevek: podporna članarina 35 € mesečno, tečaj bomo organizirali, če bo vsaj 6 prijav.

 

Konverzacija, vodja Katja Berden, naravna govorka

40 ur, srečanja po dogovoru. Vaš prispevek: podporna članarina 50 € mesečno pri udeležbi 4 študentov.


FRANCOŠČINA, nadaljevalni tečaj, vodi prof. Tatjana Merc.

40 ur, srečanja vsak torek ob 11:00. Vaš prispevek: podporna članarina 35 € mesečno, tečaj bomo organizirali, če bo vsaj 6 prijav.

 

ANGLEŠČINA, nadaljevalni tečaj, vodi prof. Milojka Babšek.

40 ur, srečanja: sreda 8:30–10:00. Vaš prispevek: podporna članarina 25 € mesečno pri udeleži 6 študentov.

 

ŠTUDIJSKI KROŽKI (v nadaljevanju ŠK)

Pogovori z Darjo Rojec

Srečanja so namenjena pogovoru in izmenjavi izkušenj članic ob spoznanju, da je v družini ali prijateljskem okolju navzoča bolezen, ki prinaša stiske in tudi nove načine življenja. Pogovarjali se bomo tudi o tem, kaj lahko sami storimo za preprečevanje nastanka bolezni ter o načinu življenja po zdravljenju.

25 ur, na prvi ponedeljek v mesecu ob 10. uri. Vaš prispevek: letna članarina DVIG. ŠK bomo izpeljali, če bo vsaj 10 prijav.

           

Bralni krožek, mentorica prof. Alenka Logar Pleško

Posebnost bralnega krožka je ta, da se člani poglabljajo v literarne svetove slovenskih avtorjev in matične Slovenije ter zamejstva, svoje bralne izkušnje pa razširjajo z ogledi gledaliških predstav, razstav ali z obiskom posameznih avtorjev, s študijskimi obiski poti literarnih junakov.

40 ur, srečanja prvo in tretjo sredo v mesecu ob 18:00. Vaš prispevek: letna članarina DVIG.

 

Bralni krožek za najmlajše Od pravljice do lutke, mentorica Lea Šifrer

Bralni krožek poteka kot delavnica, v kateri predšolski otroci razvijajo svojo ustvarjalnost s spoznavanjem slovenskih pravljic in z izdelovanjem lutk pravljičnih junakov. Z igranjem pravljic v improviziranem gledališču razvijajo besedni zaklad. Otroci se učijo jezika tudi ob izmišljanju lastnih zgodbic in pesmic, ki jih ilustrirajo ter jih mentorica poveže v literarne prvence. Enkrat letno otroci svoje delo predstavijo na razstavi.

Termin: vsak tretji četrtek v mesecu ob 17:00, prvo srečanje 20. septembra 2023. Vaš prispevek: brezplačno.

 

ŠK Slovenska in svetovna kulturna dediščina: Enajsta šola o antiki, mentorica dr. Verena Vidrih Perko.
V ciklusu predavanj bomo ob izbranih primerih arheoloških najdb pri nas spoznavali antične teme in mite, ki so pustili sledi tudi v naši kulturni dediščini. Raziskovali bomo vrednote, ki smo jih podedovali od naših daljnih prednikov in so kažipot za sooblikovanje prihodnosti našega okolja.
12 ur, srečanja 4-krat letno - vsaka tretja sreda v mesecu od 19:15 do 20:45. Vaš prispevek: letna članarina DVIG. ŠK bomo izpeljali, če bo vsaj 10 prijav.

Izobraževalni program Naša zgodovina nas povezuje, mentorica Ana Jevševar, univ. dipl. zgod. in geog.
V programu bomo spoznavali dogajanja ter pomembne Slovence in Evropejce, ki so sooblikovali ter krojili našo zgodovino. Osredotočili se bomo na 19. stoletje, ki je za Slovenijo zelo pomembno obdobje, saj je v tem času doživela številne politične, družbene in gospodarske spremembe (Napoleonova doba, narodno prebujenje, Avstro-Ogrska, industrializacija in gospodarski razvoj …).
12 ur, srečanje 6-krat letno - tretjo sredo v mesecu od 19:15 do 20:30. Vaš prispevek: letna članarina DVIG. Program bomo izpeljali, če bo vsaj 10 prijav. 

Oglejte si tudi