Oceni objavo

V Dudlu je živahno in aktivno

Med pomembnimi nalogami našega društva je zagotovo druženje. Privabiti želimo čim več članov, da se podajo od doma, vključijo v naše aktivnosti, delijo z ostalimi člani društva in našimi aktivisti svoje dragocene izkušnje, znanja ter spretnosti. Vztrajali smo, iskali nove predloge za nove zvrsti dejavnosti, iskali ljudi, ki bi nam pri tem pomagali. Ker se vztrajnost vselej obrestuje, lahko s ponosom ugotavljamo, da so se nekatere dejavnosti zares »prijele«. Nadaljevali bomo z njimi in dodajali nove.

Pohvalimo se lahko, da smo letos prvič organizirali kresovanje pred delavskim praznikom, prvim majem. Povabili smo vse krajane, naše člane pa prosili, da pomagajo pri pripravi hrane in pijače. Prišlo je veliko domačinov, mize so se šibile pod dobrotami in žlahtno kapljico, Tone je raztegnil meh in začuda je občinstvo postalo ubran pevski zbor. Ni manjkalo domoljubnih pesmi, dobre volje, plesnih korakov, smeha in vedrega razpoloženja. Zahvalo poleg organizatorke zaslužijo prizadevni gasilci: Gregor, Tadej, Aleš in Klemen, ki so poskrbeli za pripravo kresa, požarno varnost in ureditev prizorišča, pa seveda vsi, ki so se udeležili dogodka.

V aprilu in prvi teden maja je potekala plesna vadba gibčnih plesalk latino plesov. Zanimanje je bilo veliko in nadaljevanje z vadbo bo potekalo v jesenskem času.

Pridni in uka željni so učenci računalniškega krožka, ki želijo poglobiti obstoječe znanje in pridobiti novo. Tudi starejši smo potisnjeni v situacijo, ko je obvladanje vsaj osnovnih računalniških veščin nujno za naše vsakodnevno ravnanje. Bančni postopki, e-pošta, internet, naročanje pri zdravniku, obveščanje o dogodkih v kraju in še marsikaj je pogojeno tudi z delom z računalnikom.

Pot ob žici, ki vsako leto v prvih majskih dneh poteka okoli Ljubljane, je primerna tudi za starejše. Celotna trasa je dolga svojih 35 km in je vsakdo pač ne more prehoditi. Ker pa je peščena, lahka za hojo in jo lahko vsakdo prehodi po posameznih etapah, ustreza mnogim udeležencem. Tako se je tudi iz našega društva šest udeleženk podalo na pot. Prehodile smo dobrih 22 km in za nameček še dodatni del po barju od postajališča mestnega avtobusa na Brezovici do doma. Obljubile smo si, da bomo pridno vadile za naslednjič, ko se pohoda ponovno udeležimo, a ne Ljuba? Hvala za vzpodbudo in povezovanje.

Kar nekaj naših članic je zaključilo izobraževanje za prostovoljno delo v okviru projekta Podaj roko, nekatere med njimi smo se že aktivno vključile v prostovoljno delo. Za uspešno delo ni dovolj le pripravljenost in usposobljenost posameznic; želimo si najti pot do tistih krajanov, ki potrebujejo pogovor, dobro družbo, pomoč pri drobnih opravilih, nasvet ljudi, ki imajo bogate izkušnje iz  življenja, dela, sodelovanja v različnih organizacijah in društvih. Povežite se z nami, rade vas bomo obiskale.

Pred nami je še teden vseživljenjskega učenja. Pripravljamo številne dogodke, ki bodo povezali veliko število naših članov na različnih področjih aktivnosti. Ker se dela lotevamo sistematično, odgovorno in v povezavi z številnimi društvi v okviru občine, sem prepričana, da bo delo potekalo dobro in bodo dogodki tudi dobro obiskani.

Ne ostajajte doma, zaprti med štiri stene! Pridružite se nam kot gledalci, poslušalci ali kot tvorci novih idej za druženje ter povezovanje. Svoja znanja in dragocene izkušnje delite še z nekom, veseli vas bomo.


Dragica Krašovec


Oglejte si tudi