Oceni objavo

Ko zadiši po pečenem kostanju

 Društvo upokojencev Dragomer-Lukovica vsako leto organizira kostanjev piknik, kjer udeleženci lahko poleg teh sladkih plodov okusijo sladek mošt, se poveselijo, kramljajo drug z drugim, preizkušajo dobrote pridnih gospodinj in preživijo skupaj lepo popoldne. Letos je sonce grelo kot že dolgo ne, krasen dan pa je privabil na srečanje preko 80 članov društva. V La Palli so skuhali za vse izvrsten bograč, peciva je bilo zares veliko na izbiro, mošta dovolj za vse ljubitelje sladkega in kostanj, ki ga je Lili priskrbela z Janč, je bil izvrsten, tudi zaradi dobre peke. Toplo vreme, dobra družba in glasba, ki je prihajala iz zvočnikov, so poskrbeli, da so se udeleženci imeli lepo; dobrote, ki so jih preizkušali, pa so pogasile lakoto še tako zahtevnega jedca. Priložnostna razstava dobrot iz gozda, polj in domače brajde pa je bila prava paša za oči ljubiteljev narave.

Takih priložnosti bo letos še veliko, že v novembru vas vabimo na martinovanje, na delavnico za izdelavo novoletnih voščilnic z Ani Vrenk in decembra seveda na novoletno srečanje. Spremljajte naše delo na oglasnih deskah in se nam pridružite. O vseh aktivnostih boste pravočasno obveščeni.

Hvala vsem, ki ste pripomogli k izvedbi piknika, hvala PGD Dragomer za prostore, La Palli za dober bograč; nazadnje pa še vsem, ki ste prišli in pripomogli k temu, da nam je bilo lepo.

 

Dragica Krašovec

Oglejte si tudi