Oceni objavo

Pozdrav poletju

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja (TVU) je Društvo upokojencev Dragomer- Lukovica (DUDL) organiziralo prireditev Pozdrav poletju v Gasilskem domu v Dragomerju. Članom društva so organizatorji prireditve, seveda so to člani upravnega odbora društva in prizadevna predsednica, pripravili več zanimivih predstavitev, ki so srečanje obogatile in popestrile.
Pred vstopom v gasilski dom je bilo predstavljeno veliko različnih uporabnih predmetov iz časov pred tehnološkimi dosežki in spremembami, ki so sedanja gospodinjstva spremenili v prave male laboratorije, z opremo in tehnološkimi izboljšavami, ki jim starejši še komaj sledimo. Železni lonci, pločevinasti krožniki, mlinčki za kavo, poper in še kaj, ključi, ki jih najbrž sploh ne delajo več, likalniki na oglje, pa telefon, za katerega najmlajši ne vedo več, kako smo ga uporabljali. Tam se je pojavil še pisalni stroj iz prejšnjega stoletja, pa ročno vezeni prti, ki so jih vezle spretne roke naših babic in še marsikaj zanimivega se je znašlo na razstavnem prostoru.
Nadvse so navdušili malčki iz vrtca Dragomer, ki so s pomočjo veščih, potrpežljivih, sposobnih in razigranih vzgojiteljic vključno z vodjo vrtca gospo Mojco Erjavec pripravili prelep program. Navdušila je zgodbica o mali pikapolonici, ki ji med prijatelji ( same drobne leteče žuželke) komaj uspe najti prijateljčka, ki zna prešteti njene pike. Ljubki kostumi in všečen nastop malčkov je pobožal dušo vsakega od prisotnih. Kar trije oddelki otrok iz vrtca so se predstavili v celotnem programu, prepevali so otroške pesmice in zaigrali in zaplesali so glasbeno igrico. Res lep nastop, za kar smo vsem sodelujočim iz vrtca hvaležni in se jim toplo zahvaljujemo. Generacijsko sodelovanje je eno tistih področij našega dela, ki zagotavlja tudi lepšo in prijaznejšo prihodnost starejših. Vstopajo v drug, bolj prijazen čas in se ob malih navihancih v spominih potopijo v svojo mladost ali otroštvo svojih otrok in vnukov.
Predstavili smo tudi «naj barjansko pravljico«, kar je nov dokaz, kako ustvarjalne, domiselne in prizadevne mlade in njihove mentorje imamo v svoji sredini in koliko sposobnosti lahko dokažejo mladi ljudje, če imajo dovolj podpore in vzpodbud.
Preko petdeset udeležencev prireditve v Pozdrav poletju se je po uradnem delu prireditve ob dobri hrani in pijači poglobilo v klepet in pogovore. Društvo DVIG je ponudilo na vpogled tudi svoje tiskane publikacije, ki jih pripravljajo člani njihovega društva, za kar se jim zahvaljujemo.
Čeprav se je v dneh, ko se je obeležilo v naši občini občinski praznik, zvrstilo kar lepo število prireditev in je bilo težko pričakovati na vseh dober odziv obiskovalcev, lahko ocenimo, da je prireditev DUDL-a upravičila pričakovanja in pripomogla k uresničitvi ciljev TVU.
Hvala vsem, ki so sodelovali. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in pričakujemo, da se nam boste pridružili tudi bralci časopisa.
Dragica Krašovec

Oglejte si tudi