Oceni objavo

Papirno gledališče med mladimi

Papirno gledališče KAMIŠIBAJ je dragulj, ki s svojo toplino na pristen način – kot nekoč – povezuje ljudi ob pripovedovanju zgodb. Mentorica Tomislava Zaletelj s svojo srčnostjo in risanjem zgodb na papir vabi otroke na gledališko predstavo. Iz tedna v teden je pred papirnim gledališčem vse več otrok in odraslih. 

Ob prireditvi občinskega praznika in v tednu ljubiteljske kulture so v prostorih OŠ Log -Dragomer potekale predstave za otroke prve triade v popoldanskem bivanju. Ogledali so si  zgodbe: Buška, Zakaj je volk užaljen, Speči zajec in Zgodbo o punčki iz gline. Nekateri otroci so že poznali Kamišibaj zgodbe, drugi pa so se s tem srečali prvič. Predstave so jim bile všeč  in so izrazili željo, da bi jih še kdaj videli.

V tednu vse življenjskega učenja smo za otroke in starše pripravili zgodbe: Punčka iz gline, Zakaj je volk užaljen, Buška in zgodbico o mišku, ptičku in klobasi. Otroci in starši so bili navdušeni in so obljubili, da se na jesen ponovno vidimo.

V začetku junija smo priredili še zadnjo Kamišibaj predstavo pred poletjem. Poslušali smo: Veliki in mali zajec, Kaj bo za večerjo, O belem mačku, ki je bil čisto črn in Zlatolaska in trije dinozavri. Tako smo zaključili prvo polovico leta s papirnim gledališčem Kamišibaj.  Vabimo vas, da nas na jesen ponovno obiščete, da bomo skupaj poslušali in ustvarjali nove in nove zgodbe.

KUD Kosec

Oglejte si tudi