Oceni objavo

Spoštovane občanke, spoštovani občani

Prebijamo se skozi čase kulture, krofov in ljubezni. Vsaka tema prinaša svojevrstne izkušnje, dogodke in druge razloge za druženje in medsebojno bogatenje. Kulturo izražamo vsak na svoj način in vrsto dogodkov, ki smo jim bili priča, jih v nekaterih delih povprečni sploh nismo ponotranjili, ker bi za kaj takega verjetno potrebovali več časa. Lahko pa povem, da sem osebno zelo dobro občutil in razumel pomen kulturnih dejavnosti, ki ste jih udejanjili člani različnih društev in s tem obeležili obdobje, ko se spominjamo Franceta Prešerna. Pust in kurenti odganjajo sneg in mraz, istočasno pa so tudi znanilci postnega časa, ko si marsikdo od nas vzame nekaj desetdnevno odrekanje nezdravim razvadam, predvsem pa alkoholu. Tisti, ki se odloči za štiridesetdnevni alkoholni post sporoča, da se ob tem spominja tudi žrtev prometnih nesreč, kar prinaša učinek na ozaveščanje in seveda tudi blagodejno vpliva na naše zdravje.

Ko pa govorimo o dnevu žena, se pa seveda vsi zavedamo kaj to pomeni. Prevečkrat je to le enkratni obisk cvetličarne ali časa podobnega za enkratno uporabo. Verjamem, da se bomo strinjali, če ugotovimo, da je prav, da se ljubezen in spoštovanje enakomerno porazdelita preko celotnega leta.

Počasi že vstopamo v pomladansko obdobje, ko bo vreme še bolj prijetno za zunanje aktivnosti in takrat se bo tudi na naših lokalnih cestah pojavilo še več sprehajalcev in šolskih otrok peš ali z različnimi prevoznimi sredstvi. Naj vas ob tej priložnosti opozorim, da spoštujete omejitve hitrosti in prometno ureditev, ker bodo redarji pozorno opravljali svoje delo, saj gre za našo varnost in varnost naših otrok, ki pa jih z veseljem vabim v nov kolopark zraven vrtca kjer bodo lahko uživali v vragolijah in spretnosti, ki jih premorejo.

Želim vam vse dobro.



Miran Stanovnik, vaš župan

Oglejte si tudi