Oceni objavo

Občina dobila gradbeno dovoljenje za nadzidavo osnovne šole

Log - Dragomer, 13. februar 2023 – Občina Log - Dragomer je zagrizla v nov velik projekt, gradnjo knjižnice in novih učilnic nad prizidkom osnovne šole. Dokumentacija je že izdelana, pridobljeno je tudi gradbeno dovoljenje. Začetek uresničevanja projekta pa bo odvisen od možnosti sofinanciranja.

Nad prizidkom Osnovne šole Log - Dragomer, kjer je danes le nefunkcionalno podstrešje, naj bi v prihodnjih letih uredili nove prostore. Nad učilnicami prvega in drugega razreda naj bi svoje prostore dobili splošna in šolska knjižnica s skupno čitalnico, nad razredi za tretješolce, delom jedilnice in kuhinje, pa naj bi uredili še tri učilnice za razredni pouk ter tri specialne učilnice za individualni pouk, kjer bi lahko učencem nudili tudi dodatno strokovno učno pomoč. Nad ambulanto naj bi uredili novo večnamensko strešno teraso, na streho pa so umestili še zvezdoglednico. Novi prostori naj bi se raztezali na 950 m2 uporabne površine.

Občina Log - Dragomer je gradbeno dovoljenje za nadzidavo osnovne šole dobila v začetku februarja. Začetek del je odvisen od razpoložljivosti finančnih sredstev in uspešnosti na razpisih. Kot smo izvedeli, na Občini podrobno spremljajo razpise iz tega področja. Takoj ko bo objavljen razpis, na katerem bi lahko pridobili sredstva, se bodo nanj prijavili. Računajo pa na sofinanciranje iz državnega proračuna do 50 odstotkov vrednosti projekta.

 

V. L.

Oglejte si tudi