Oceni objavo

O prometnih rešitvah v Dolini kmalu na zboru občanov

Log - Dragomer, marec 2022 – Vozniki se v Dolini v naselju Lukovica v zadnjem času soočajo z zaostreno prometno problematiko, ki bi jo lahko reševali z vzpostavitvijo dela ulice Doline v enosmerno ulico. Občinska uprava naj bi v ta namen pripravila zbor občanov, kjer se bodo pogovorili o težavah prebivalcev ter iskali možne rešitve.

Občinska uprava Občine Log - Dragomer je v zadnjih dveh letih prejela dve pobudi po ureditvi prometne problematike v naselju Dolina. Obe je obravnaval Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Log - Dragomer ter pristojni Odbor. Problematike so se dotaknili tudi na občinskem svetu, kjer so se strinjali, da je potrebno zagristi v kislo jabolko in rešiti zadevo, imeli so precej različne poglede, kako začeti z reševanjem, ali s študijo za vzpostavitev enosmerne ulice ali z zborom občanov. Na koncu je obveljalo, da se bodo o tej temi na zboru občanov najprej pogovorili s tam živečimi prebivalci in na ta način izvedeli kakšno je večinsko mnenje.

Skupina občanov je Občini v dveh pobudah predlagala, da se del ulice Dolina iz dvosmerne spremeni v enosmerno. Pobudo so utemeljili z argumentom, da je bil tak dogovor sprejet že ob vzpostavi ceste, vendar takrat niso postavili znakov. Zadnja leta je promet po ozkih cestah začel nesorazmerno naraščati, del cestišča pa je postal preobremenjen. Obenem so opozorili še na nepreglednost ovinka, posedanje in poškodbe cestišča in okoliških ograj.

 

V. L.

Oglejte si tudi