Oceni objavo

Nov prizidek vrtca že kaže obrise

Log - Dragomer, 13. januar 2023 – Občina Log - Dragomer se je sredi jeseni lotila gradnje drugega prizidka k vrtcu v Dragomerju. Delavci Trgograda so že začeli s postavljanjem montažne konstrukcije, ta naj bi bila končana do konca januarja,  februarja naj bi nov objekt dobil še streho. Vrednost projekta je dobrih 450 tisočakov, uporabno dovoljenje za objekt naj bi pridobili do 1. junija.

Občina Log - Dragomer je sredi septembra v prostorih Upravnega centra podpisala pogodbo o gradnji prizidka k vrtcu v Dragomerju. 452 tisočakov vreden posel je dobil Trgograd, trgovina in gradbeništvo d. o. o., ki je edini oddal ponudbo za gradnjo dvooddelčnega prizidka. Dela so hitro stekla. Novembra je Trgograd začel z izvedbo zemeljskih del, izvedbo temeljne plošče ter polaganjem kanalizacijskih cevi. Medtem so projektanti pripravili delavniške načrte montažne lesene konstrukcije, ki so jo izdelali in sestavili v delavnici. Še pred montažo konstrukcije so delavci Trgograda zasipali zunanje stranice AB plošče, izvedli kanalizacijo z jaški ter preostala zemeljska dela. V začetku novega leta so na gradbišče pripeljali prve zunanje in notranje prefabricirane panelne stene, ki že kažejo obrise bodočega prizidka. Kot so nam pojasnili na Občinski upravi naj bi zunanje in notranje ogrodje postavili do konca januarja, nato pa naj bi sledilo še leseno ostrešje  s streho. Ob tem naši sogovorniki upajo, da se bo tudi v prihodnje nadaljevalo lepo vreme, ki bo še naprej omogočajo hitro napredovanje del. Gradnja bo potekala še februarja, nato pa naj bi sledila obrtniška dela. Ta naj bi izvajali med februarjem in aprilom, uporabno dovoljenje pa naj bi bilo pridobljeno do 1. junija.

 

Prizidek z dvema igralnicama

Spomnimo, da bodo ob vrtcu v Dragomerju zgradili nov prizidek. Ta se bo naslanjal na obstoječe trakt na jugozahodnem delu objekta, v njem pa bo prostora za dve vrtčevski skupini. »Gradnja prizidka z dvema varstvenimi enotami ob obstoječem vrtcu v Dragomerju povečuje bivalne kapacitete matične enote. Nov prizidek obsega dve varstveni enoti (2 x 62,02 m2«) z lastnim sanitarnim blokom z wc-jem in umivalnico ter skupnim povezovalnim hodnikom,« so še dodali na Občini. V povezovalnem hodniku bodo uredili prostorno garderobo, preko novega nadstreška in vetrolova pa bodo otroci skozi povezovalni hodnik dostopali do novih igralnic in obstoječih igralnic drugega starostnega obdobja. V novem delu bodo še sanitarije za zaposlene, manjši obstoječi prostor ob obstoječem vetrolovu bodo preuredili in ga namenili shrambi igral na novi enoti. Novi prizidek bo pritličen objekt, tlorisnih dimenzij 20,48 krat 10,48 metra in bo s povezovalnim hodnikom prislonjen ob bočno fasado jugo-vzhodnega krila obstoječega objekta. Oblikovno bo sledil že uporabljenim materialom na obstoječem objektu. Streha novega prizidka bo dvokapnica, krita bo s trapezno pločevino v barvi obstoječe kritine.

Vrednost investicije je dobrih 450 tisočakov. Prvi skop projekta, ki obsega gradbena dela je ocenjen na skoraj 203 tisočake, za obrtniška dela pa naj bi odšteli 249 tisočakov. Investicijo sofinancira  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Občina je na razpisu za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu dobila 175 tisočakov.

 

V. L., Foto: V. L.

Oglejte si tudi